Presentació de la "Mostra de cartells de la Diada 2023: Una llengua, molts accents" al Palau Robert

Imagen del artículo Presentació de la Mostra de cartells de la Diada 2023: Una llengua, molts accents  al Palau Robert

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Dimarts dia 5 de setembre, a les 19h, es fa una presentació al Palau Robert de la Mostra de cartells de la Diada 2023. A l'acte hi intervindran la directora general de Difusió, Eva Pomares, la presidenta de l'ADG-FAD,Esther Agustench, el dissenyador del cartell premiat, Xavier Palouzié i el director general de Comunicació del Govern, Carles Foguet.

Per primera vegada, el cartell institucional s'ha penjat o es penjarà, en diferents mides i formats, a totes les capitals de comarca, en llocs singulars com ara cims dels parcs naturals i en una desena de monuments emblemàtics, així com en delegacions del Govern, equipaments municipals, mercats, places, centres culturals, campanars, poliesportius o Ajuntaments, entre moltes altres ubicacions. L'obra es podrà veure, per exemple, en indrets tan insòlits com la seu del Parc del Montsant, el pont de Besalú o el Santuari de Núria.

Nosaltres, natros, noltros i natres: diferents paraules que tenen el mateix significat. Cadascuna és pròpia d'una varietat dialectal dels Països Catalans i evidencia que el català és una llengua viva i vibrant, que serveix per expressar-se en tots els registres i en tots els tons. Una llengua útil i flexible, per gaudir, per descobrir, per viure. Una llengua tan plural i tan diversa com el país que representa i com el món al qual s'adreça. Una llengua, molts accents.

L'exposició recull el procés del concurs i mostra les propostes presentades pels deu estudis professionals que van quedar-ne finalistes. El cartell guanyador de la Diada 2023, obra de Xavier Palouzié Ibañez, fa servir les varietats dialectals per dibuixar la senyera. Sobre fons groc, quatre sinònims geogràfics en vermell configuren les barres de la bandera de Catalunya. La proposta posa en primer pla la bellesa de la parla quotidiana, en una mostra que totes les paraules són essencials per mantenir un idioma viu.

La mostra és d'accés lliure i gratuït, i es podrà visitar fins al dia 25.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12656 {"title":"Presentació de la \"Mostra de cartells de la Diada 2023: Una llengua, molts accents\" al Palau Robert","published_date":"2023-09-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/39337.webp","id":"12656"} catalunya Eva Pomares,Palau Robert https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-04/12656-presentacio-mostra-cartells-diada-2023-llengua-molts-accents-palau-robert https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.