Conseller Campuzano: "Els fons Next Generation són una inversió molt important per la modernització de les nostres infraestructures socials"

De visita territorial per l'Anoia, el conseller Campuzano ha conegut de primera mà els plans de futur de l'entitat APINAS, que rebrà més de 4 ME dels fons Next Generation EU per a equipaments destinats a persones amb discapacitatEl titular de Drets Socials també visita la Fundació Àuria d'Igualada, i a la tarda assisteix al pregonet de Festa Major de Vilafranca del Penedès a càrrec d'Autisme amb Futur

Imagen del artículo Conseller Campuzano: Els fons Next Generation són una inversió molt important per la modernització de les nostres infraestructures socials

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha visitat aquest matí l'Anoia per conèixer de primera mà els projectes que desenvolupen dues entitats socials que treballen amb persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat: la Fundació Àuria i l'entitat APINAS. Totes dues reben suport del Departament de Drets Socials en la seva tasca, però a més a més, a APINAS se li han concedit dues subvencions dels fons Next Generation que sumen més de 4 milions d'euros amb què l'entitat podrà construir una residència i remodelar-ne una altra.

El conseller ha començat la jornada a Igualada, on ha mantingut una trobada amb l'equip del Grup Àuria, una fundació basada en l'economia social que es dedica a donar servei a persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat. L'entitat rep suport del Departament perquè més de 300 persones puguin rebre serveis com llars residència, teràpia ocupacional, centre de dia, així com el servei de tutela de persones amb discapacitat, amb malaltia mental i gent gran.

Una residència nova i una de renovada amb els Fons Next Generation

Als Prats de Rei, el titular de Drets Socials ha visitat dues residències per a persones amb discapacitat psíquica que gestiona l'entitat APINAS i que tenen 58 places concertades pel Departament. Tot i que l'entitat dona servei a persones amb discapacitat de diferent perfil i edat, aquests dos recursos residencials estan destinats a persones grans i amb discapacitat profunda.

El Departament de Drets Socials ha aprovat dues subvencions per a APINAS a compte dels fons Next Generation EU que sumen més de 4 milions d'euros per poder reformar una de les residències ja existents als Prats de Rei (concretament, la dotació és de 501.803 euros) i construir-ne una de nova, amb un ajut de 3.602.025 euros.

Imagen del artículo Conseller Campuzano: Els fons Next Generation són una inversió molt important per la modernització de les nostres infraestructures socials

En el transcurs de la visita, el conseller ha recordat la importància del paquet dels fons Next Generation en l'àmbit de les polítiques socials, que permetran modernitzar l'economia. "Haurà estat la inversió en infraestructures socials més important que s'hagi fet mai en aquests 40 anys de la història del nostre país. Són 400 milions d'euros per equipaments de la Generalitat, del tercer sector, del sector privat, en projectes d'innovació i de tecnologia. Una inversió molt important que ens ha de servir per la modernització de les nostres infraestructures", ha apuntat el conseller Campuzano que ha recordat que caldrà seguir invertint en aquest àmbit i ha reiterat el compromís del Govern en aquest sentit.

Avui, el conseller ha pogut conèixer amb més en profunditat la tasca que desenvolupa l'entitat, així com els detalls dels dos projectes. Campuzano ha agraït el paper de les famílies perquè "sense elles el moviment de la discapacitat intel·lectual no seria el que és", i als professionals que s'hi dediquen, a qui ha recordat la voluntat del Govern de treballar per millorar els salaris del sector. El titular de Drets Socials també ha posat en valor el paper del tercer sector, així com dels alcaldes del territori que donen suport a l'entitat i contribueixen que APINAS tingui "la fortalesa que té". La cooperació de la societat civil i el tercer sector, amb el poder territorial fan possible aquest model singular de l'Anoia, ha dit el conseller, que ha fet una crida a estendre'l arreu.

En el conjunt de la comarca, APINAS rep suport econòmic del Departament per a més de 300 places que donen servei residencial, de centre de dia i de formació ocupacional a persones amb discapacitat.

A la tarda, el conseller Campuzano torna a Vilafranca del Penedès per assistir al pregonet de festa major a càrrec de l'entitat Autisme amb Futur.


Imagen del artículo Conseller Campuzano: Els fons Next Generation són una inversió molt important per la modernització de les nostres infraestructures socials


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12635 {"title":"Conseller Campuzano: \"Els fons Next Generation són una inversió molt important per la modernització de les nostres infraestructures socials\"","published_date":"2023-09-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/39075.webp","id":"12635"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-01/12635-conseller-campuzano-fons-next-generation-son-inversio-molt-important-modernitzacio-infraestructures-socials https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.