La consellera Garriga participa en l'homenatge popular al Rector de Vallfogona

La localitat de Vallbona de Riucorb celebra demà el 400 aniversari de la mort del Rector amb una gran celebració que vol contribuir a preservar-ne la memòriaL'acte recupera unes carrosses, fins ara inèdites, que Gaudí va dissenyar per homenatjar al Rector Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries protagonitzen un dels espectacles de la nit

Imagen del artículo La consellera Garriga participa en l'homenatge popular al Rector de Vallfogona

Un total de 600 veïns de Vallfogona de Riucorb i de la comarca de la Conca del Barberà estan citats demà, dissabte 2 de setembre, a les 21 h, al Mirador del Rector, per celebrar la memòria del Rector de Vallfogona, que va passar els seus darrers anys a la població. L'esdeveniment, que culmina la commemoració del 400 aniversari de la mort del poeta i eclesiàstic, comptarà amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga i Ibáñez. 

A l'acte també hi participaran l'alcalde de Vallfogona de Riucorb, Francesc Xavier Llobet; la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe; el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Joan Canela, i la directora dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Lurdes Malgrat,. 

La direcció artística de l'homenatge anirà a càrrec de Montse Colomé, coreògrafa i actriu; Llorenç Corbella, vallfogoní, escenògraf i figurinista; Victor Borràs, actor, director i dramaturg, i Cristina i Toni Vinyals, especialistes en la creació d'espectacles per a infants, que realitzaran un taller previ amb infants dels pobles de la Vall del Corb. 

Per raons logístiques, organitzatives i de seguretat, l'acte està previst per a un màxim de 600 persones, que hauran rebut la confirmació de la seva invitació. Per això, els accessos al poble estaran restringits. El Mirador del Rector, l'espai que acollirà la vetllada, està situat davant del poble, des d'on es pot observar una vista panoràmica de Vallfogona, amb l'entorn natural de fons. 

Una celebració per recordar el Rector

La celebració s'emmarca en el context de les activitats celebrades per l'Any del Rector de Vallfogona decretat pel Govern en commemoració del 400 aniversari de la mort de l'autor. L'acte comença a les 21 h amb un repic de campanes, que dona inici a una projecció làser, acompanyada de música i una narració sobre la història de Vallfogona. A continuació, els assistents es dividiran en quatre grups que recorreran diferents itineraris de la ciutat: entre ells, l'espai Gaudí, on es representarà la recreació virtual de les carrosses que va dissenyar l'arquitecte català per a l'homenatge que es va fer al Rector l'any 1879 a Vallfogona. 

Tot seguit, els grups es retrobaran a la Plaça de l'Església, on el comissari de l'Any Rector, el poeta Josep Pedrals, conduirà l'acte, amb la participació del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. El grup creat a Tortosa, procedència que enllaça amb l'origen tortosí del Rector de Vallfogona, oferirà un recull de composicions a partir de poemes del Rector i unes jotes que es ballaran amb la participació dels assistents. 

Finalment, s'encendrà una silueta a mida natural del Rector rodejada de llum, que celebra les quinze generacions de vallfogonins que han viscut amb el record del rector i en simbolitza la seva pervivència durant els pròxims 400 anys. 

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12631 {"title":"La consellera Garriga participa en l'homenatge popular al Rector de Vallfogona","published_date":"2023-09-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/39008.webp","id":"12631"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-01/12631-consellera-garriga-participa-homenatge-popular-rector-vallfogona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.