Presentades les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes, "més que un esdeveniment esportiu"

Imagen del artículo Presentades les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes, més que un esdeveniment esportiu

El director del Consell Català de l'Esport, Aleix Villatoro, ha presidit avui al Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la presentació de la 43a edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes. L'emblemàtica prova, única al món, celebrarà el proper cap de setmana la 43a edició amb 152 pilots i rècord de participació femenina.

La competició, que es celebrarà entre l'1 i el 3 setembre al circuit de Can Montcau de Lliçà d'Amunt (Vallès Oriental), és l'única cita de 24 hores del món de resistència en ciclomotor i es manté viva gràcies a "l'esforç, les hores i la passió de les persones que la fan possible. Aquest sentiment de pertinença, de sentir-se seva la prova, fa que hagi arribat fins aquí i continuï creixent", ha exposat Aleix Villatoro.

El director del Consell Català de l'Esport ha fet valer que les 24 Hores tenen "un impacte al territori, en el teixit esportiu català i en el sector del motor" i són "més que un esdeveniment esportiu". Aleix Villatoro també ha felicitat el Grup 24 hores per garantir "la continuïtat esportiva i organitzativa" de la prova, i per "afrontar el repte d'atreure més dones pilots i ajudar així a feminitzar l'esport".

Per part de l'equip organitzador, Francesc Padró, president del Grup 24H, s'ha mostrat "orgullós" pel rècord de participants -38 equips- en l'etapa post pandèmia i per comptar amb pilots "amb el millor palmarès a nivell estatal i internacional" de la història de la prova. També ha destacat el rècord de participació femenina -malgrat són 7 noies de 152- i l'ambició que "cada vegada comptem amb més dones", així com el fet de tenir "el futur assegurat" per la presència de molts equips formats per joves pilots sub 20. Enguany, les 24 Hores inicien el relleu en l'equip organitzatiu amb l'entrada de gent jove que progressivament n'anirà agafant les regnes.

Finalment, Fran Sánchez, segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt, ha agraït el suport del Govern a la prova i ha subratllat que les "històriques" 24 Hores "han creat un sector econòmic al voltant del motor" i són "patrimoni del municipi". Per Sánchez, "és la millor cursa del món, la més especial i diferent, i hem d'estar molt orgullosos de tenir-la", ha afegit.

Pilots de prestigi en el món de l'enduro i el motocròs

Les 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes, organitzades per l'AE Grup 24 Hores, és la competició més dura, exigent i única que se celebra al món pel que fa al format de 24 hores amb motocicleta de no més de 50cc. Són 24 hores ininterrompudes sobre la moto, en un circuit molt tècnic en què cal la màxima atenció i sobretot resistència.

Entre els 38 equips inscrits destaquen cinc formacions sub 20, un de femení, dos mixtes, dos màster 40, quatre equips de la Vall del Tenes i dos internacionals, amb pilots francesos i italians. Pilots de renom en el món de l'enduro i el motocròs com Sergio Navarro, Alejandro Navarro, Anna Gonzalez, Cristobal Guerrero o Oriol Mena seran presents al circuit vallesà. Després de les verifi­cacions i els entrenaments lliures de divendres, la sortida de la prova tindrà lloc dissabte dia 2 a les set de la tarda i l'arribada, a la mateixa hora de l'endemà.

Pel que fa a les novetats d'enguany, s'ha instal·lat un nou pont, millores al pàdoc i una nova zona de rec. El village també s'ha ampliat amb més espai per expositors, així com el programa d'activitats lúdiques. La prova compta amb el suport d'Esportcat, l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt, la Mancomunitat de la Vall del Tenes i la Federació Catalana de Motociclisme, a banda de patrocinadors i desenes de voluntaris.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12623 {"title":"Presentades les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes, \"més que un esdeveniment esportiu\"","published_date":"2023-08-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/38964.webp","id":"12623"} catalunya Anna Caula i Paretas,Esport https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-31/12623-presentades-24-hores-internacionals-resistencia-ciclomotor-vall-tenes-mes-esdeveniment-esportiu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.