Aragonès i l'alcalde de Girona celebren la primera reunió institucional i acorden l'habitatge, la salut, la mobilitat i la reindustrialització com a eixos clau

El president de la Generalitat ha rebut l'alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, en la que ha estat la seva primera sessió de treball des de la presa de possessió del nou batlleLa Generalitat i l'Ajuntament de Girona han acordat en una reunió "en sintonia" la construcció del nou parc sanitari Josep Trueta

Imagen del artículo Aragonès i l'alcalde de Girona celebren la primera reunió institucional i acorden l'habitatge, la salut, la mobilitat i la reindustrialització com a eixos clau

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha mantingut aquest migdia una reunió institucional amb l'alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, al Palau de la Generalitat. Aquesta ha estat la primera sessió de treball que s'ha produït entre els dos mandataris, des que l'alcalde va prendre possessió del seu càrrec. A la reunió s'han tractat temes concrets i estratègics com la salut, l'habitatge, la mobilitat i la reindustrialització.

Posteriorment a la trobada institucional, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha explicat que la reunió ha estat "productiva i en sintonia" i ha desenvolupat els eixos en els quals estan treballant. En matèria de salut, la Generalitat es compromet a millorar les infraestructures i l'equipament sanitari amb la construcció del nou l'hospital Josep Trueta. Pel que fa a l'habitatge, la consellera Vilagrà ha expressat que la prioritat és "compartida" per fer accessible l'habitatge "a totes les persones d'aquest país" i ha anunciat que l'ajuntament de Girona oferirà solars per a la construcció d'habitatge protegit perquè l'Incasòl pugui fer promoció d'habitatge públic. Vilagrà ha recordat que "l'Incasòl ja tenia projectes d'habitatge social a Girona com l'adquisició de 900 habitatges en mans de grans tenidors o convocatòries d'ajuts de lloguer social".

En relació a la mobilitat, el Govern considera clau millorar-la i fer-la verda i sostenible, i per això la consellera ha anunciat que "s'està treballant en impulsar aquest pla de treball de la mobilitat a la ciutat de Girona". I, finalment, quant a la reindustrialització, el Govern fa una aposta clara per la reindustrialització com a objectiu de ciutat i país. "Ens hem compromès a desenvolupar el Pacte Nacional de la Indústria i ens hem emplaçat a treballar conjuntament per trobar els espais adequats per captar inversions i enfortir l'economia de Girona i del país", ha reblat la consellera.

El detall de totes les qüestions que s'han tractat a la reunió d'aquest migdia se seguiran abordant conjuntament pels canals corresponents. La trobada ha servit també per reforçar les relacions entre ambdues administracions, emplaçant-se a seguir treballant.

La reunió s'emmarca en la ronda de contactes que el cap de l'Executiu va iniciar ahir amb l'alcalde de Barcelona i que mantindrà durant els propers dies amb els alcaldes de les ciutats de Tarragona i Lleida.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12622 {"title":"Aragonès i l'alcalde de Girona celebren la primera reunió institucional i acorden l'habitatge, la salut, la mobilitat i la reindustrialització com a eixos clau","published_date":"2023-08-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/38945.webp","id":"12622"} catalunya Direcció General de Comunicació,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-31/12622-aragones-alcalde-girona-celebren-primera-reunio-institucional-acorden-habitatge-salut-mobilitat-reindustrialitzacio-eixos-clau https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.