Arriben als cinemes les primeres estrenes en català del setembre: 'M'he empassat un extraterrestre' i 'Remant a la deriva'

Imagen del artículo Arriben als cinemes les primeres estrenes en català del setembre: 'M'he empassat un extraterrestre' i 'Remant a la deriva'

Aquest divendres, 1 de setembre, els cinemes estrenen 'M'he empassat un extraterrestre' en versió doblada al català. A més, tornen les projeccions del cicle Documental del Mes, que ha programat per al setembre 'Remant a la deriva', que s'exhibirà en sala i en línia. El doblatge i subtitulació d'aquestes pel·lícules té el suport de la Secretaria de Política Lingüística. Les sales de cinema han estrenat, durant aquest any 2023, 61 pel·lícules doblades o subtitulades en català amb el suport del Departament de Cultura.

M'he empassat un extraterrestre

Tres alienígenes microscòpics lluiten contra el crim. La nau minúscula en què viatgen té un estrany accident i acaben dins del cervell d'en Norman, un estudiant de 16 anys. Aleshores poden veure i sentir el mateix que ell i miraran d'aconseguir la seva ajuda per salvar la Terra d'un malfactor intergalàctic -també microscòpic- que s'ha fet amb el control de la ment de la directora de l'escola.

VerCine en distribueix la versió doblada al català a les sales següents:

  1. Cinemes JCA Lleida - Alpicat (Alpicat)
  2. Cinemes Girona (Barcelona)
  3. Cinesa SOM Multiespai (Barcelona)
  4. Teatre Cinema Armengol (Bellpuig)
  5. Cines FULL de Cornellà de Llobregat (Cornellà de Llobregat)
  6. Ocine Girona (Girona)
  7. Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada (Igualada)
  8. Screenbox Funatic (Lleida)
  9. ACEC Cines Bages Centre (Manresa)
  10. Kinepolis Mataró Parc (Mataró)
  11. Cinemes Urgell de Mollerussa (Mollerussa)
  12. Cines Axion (Reus)
  13. Odeon Multicines Girona de Salt (Salt)
  14. CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)
  15. Ocine les Gavarres (Tarragona)
  16. Cinesa Parc Vallès (Terrassa)
  17. Cinemes JCA Tarragona - Valls (Valls)
  18. Odeon Multicines Vilanova (Vilanova i la Geltrú)


Podeu descarregar-vos tots els materials de la pel·lícula, així com consultar-ne les sessions a la cartellera del portal de Cinema en català.

Remant a la deriva

El cicle Documental del Mes ha programat per al setembre 'Remant a la deriva', que s'exhibirà en format híbrid. De forma presencial, l'acolliran 39 sales de Catalunya, 1 de les Illes Balears i 6 del País Valencià i, en línia, 6 sales virtuals a Catalunya.

Dos pescadors de Bombai, Rakesh i Ganesh, s'enfronten a grans canvis en la seva professió i la seva vida. Rakesh no ha sortit mai de l'Índia i la forma de pesca tradicional li permet seguir mantenint la seva petita família. Ganesh, per la seva banda, s'ha format a Escòcia i té l'ambició de convertir-se en un gran home de negocis. Aquesta diferència ha anat erosionant l'amistat entre tots dos que, tanmateix, assisteixen indefensos als canvis implacables del comportament del mar a causa del canvi climàtic.

El Docs del Mes és una iniciativa de l'empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l'any 2004, que té l'objectiu d'apropar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible, d'augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d'una oferta regular més enllà dels festivals.

Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El català i l'audiovisual són dos dels quatre eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector incloent-hi les plataformes audiovisuals. Aquestes línies es van presentar a l'acte "Fem un gir de guió a l'audiovisual en català" amb participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i del secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12614 {"title":"Arriben als cinemes les primeres estrenes en català del setembre: 'M'he empassat un extraterrestre' i 'Remant a la deriva'","published_date":"2023-08-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/38876.webp","id":"12614"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-31/12614-arriben-als-cinemes-primeres-estrenes-catala-setembre-he-empassat-extraterrestre-remant-deriva https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.