L'Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista obre la convocatòria dels Premis 2023 per reconèixer iniciatives i pràctiques contra aquest fenomen

Imagen del artículo L'Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista obre la convocatòria dels Premis 2023 per reconèixer iniciatives i pràctiques contra aquest fenomen

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els guardons destaquen treballs d'investigació, iniciatives i pràctiques per erradicar les violències masclistes La dotació econòmica dels premis suma un total de 15.000 €

El Departament de Justícia, Drets i Memòria va publicar dilluns, 28 de juny, la convocatòria dels Premis de l'Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista als millors treballs d'investigació, iniciatives i pràctiques orientats a l'erradicació d'aquest tipus de violència en l'àmbit de la justícia. Les sol·licituds s'han de presentar en línia, a través del portal de Tràmits de la Generalitat de Catalunya, en un termini de 30 dies naturals des de la data de publicació. Un any més, el jurat especialitzat disposa d'una partida de 15.000 euros, a repartir en tres categories: A, B i C.

Dins de la categoria A, hi trobem tres subcategories. Una primera subcategoria premia amb 6.000 euros la millor tesi doctoral no publicada, de qualsevol de les universitats catalanes, sobre la resposta del sistema judicial a l'erradicació de les violències masclistes, des de la perspectiva jurídica, criminològica, econòmica, sociològica o política. Una segona subcategoria reconeix el millor projecte de final de grau o màster en aquest vessant, presentat a les universitats, els col·legis professionals o les corporacions de dret públic, i el premia amb 3.000 euros. La tercera subcategoria, pensada per als més joves i amb una dotació de 3.000 euros, està destinada al millor treball de recerca no publicat relacionat amb les respostes del sistema judicial en matèria de violència de gènere.

La categoria B engloba dues subcategories: la primera posa en valor la millor iniciativa o pràctica impulsada per una administració pública, entitat del sector públic o òrgan judicial relacionada amb l'erradicació de la violència masclista; l'altra subcategoria premia amb 3.000 euros la millor iniciativa o pràctica liderada per una institució, organització professional, entitat o empresa privada amb seu o delegació a Catalunya.

La categoria C vol recompensar aquella trajectòria professional, d'un mínim de 10 anys, que hagi influït de manera més significativa en la lluita contra la violència de gènere des de la perspectiva jurídica.

Les edicions anteriors

Aquesta és la tercera edició dels premis. L'any passat, a la categoria A, el premi a la millor tesi doctoral va ser per a "Jóvenes tuteladas: el capital social, un recurso empoderante frente a las violencias machistas y otras formas de vulnerabilidad", de Mireia Foradada Villar. El premi al millor treball de fi de màster el va guanyar "Mujeres migradas en Barcelona. Complicidades entre violencia machista, epistémica e institucional", de Laura García Díaz. El premi al millor treball de recerca no publicat se'l va endur "Aprenem juntes: respostes a les violències sexuals i de gènere a les universitats catalanes i mexicanes", de Bàrbara Biglia i Jordi Bonet Martí.

A la categoria B, el premi a la millor iniciativa elaborada per una administració pública es va atorgar al Consell per a la Igualtat del Servei Interior de Presons del Departament de Justícia, i el premi a la millor iniciativa posada en marxa per una entitat privada el va rebre la "Guia jurídica contra les violències sexuals", de l'Associació d'Assistència a Dones Agredides Sexualment (AADAS).

El premi a una llarga trajectòria professional pionera en l'àmbit de la justícia per a l'erradicació de les violències masclistes es va concedir a l'advocada Angelina Hurios Calcerrada.

Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista

L'Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista és un fòrum d'anàlisi i reflexió sobre la violència masclista a Catalunya, adscrit al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, Drets i Memòria.

Creat pel Govern de la Generalitat l'any 2019, l'Observatori vol ser un instrument que ajudi a millorar la resposta de les institucions i que garanteixi la integritat de les víctimes potencials.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12612 {"title":"L'Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista obre la convocatòria dels Premis 2023 per reconèixer iniciatives i pràctiques contra aquest fenomen","published_date":"2023-08-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/38866.webp","id":"12612"} catalunya Gemma Ubasart i González,Justícia, Drets i Memòria https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-31/12612-observatori-catala-justicia-violencia-masclista-obre-convocatoria-premis-2023-reconeixer-iniciatives-practiques-fenomen https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.