Elena destaca que "els 762 nous Mossos que s'han incorporat al cos reforçaran la proximitat amb la ciutadania"

Imagen del artículo Elena destaca que els 762 nous Mossos que s'han incorporat al cos reforçaran la proximitat amb la ciutadania

Estas imágenes pertenecen a govern.cat


· Les regions metropolitanes nord i sud es reforcen amb 240 nous agents, amb increments destacables a Terrassa, l'Hospitalet de Llobregat o Badalona


. La ciutat de Barcelona compta amb 215 agents nous, que es destinen principalment al districte de Ciutat Vella, a més d'Horta-Guinardó o l'Eixample


. També es reforcen sensiblement les regions policials de Girona (78 agents), de la Catalunya Central o del Pirineu Occidental


El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha donat la benvinguda als 762 nous agents de la 30 promoció que s'han incorporat les darrers dies al cos en període de pràctiques. Després d'un any de formació, 468 mossos i 294 mosses (un 38'5%) han iniciat el seu període de pràctiques que els portarà a patrullar per tot el territori i suposarà l'inici de la seva carrera professional i de servei públic.

Aquesta incorporació de nous agents permet reforçar la plantilla del cos amb l'horitzó situat en els 22.000 agents de cara a l'any 2030. El conseller Elena ha assegurat que "l'element més important per garantir la seguretat és la proximitat. Ser a prop de la realitat i del dia a dia de la vida de la gent és imprescindible". "La seguretat és acompanyar, ser a prop de la ciutadania i d'on passen les coses", ha afegit.

Al seu torn, la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha agraït al conseller "la sensibilitat territorial i la voluntat de fer noves promocions de Mossos d'Esquadra cada any, d'augmentar el llindar i sobretot que aquestes arribin a tot el territori català". "Les necessitats de totes les comarques són importants i és un fet que el conseller Elena ha tingut molt present", ha explicat.

Pel que fa a la distribució d'aquests nous agents per les diverses regions policials de Catalunya és la següent, la Regió Policial de Barcelona suma 215 nous agents. Es reforcen principalment l'ABP de Ciutat Vella (77 agents), seguida de les d'Horta-Guinardó (24 agents), Eixample (20 agents) i Sant Martí (19 agents).


Les dues regions metropolitanes es reforcen amb 240 nous agents

La Regió Policial Metropolitana Nord suma 136 agents nous. Destaquen els 21 nous agents a la comissaria de Terrassa, els 15 de Badalona o els 10 que s'incorporen a Granollers i a Mataró.

Per la seva banda, a la Regió Policial Metropolitana Sud es destinen 104 nous agents. Es reforça sensiblement l'ABP d'Hospitalet de Llobregat (21 agents), a més de Sant Feliu de Llobregat (11 agents), El Prat de Llobregat (10 agents) o Martorell (9 agents).


78 nous agents a les comarques gironines i 55 a la Catalunya Central

La Regió Policial de Girona compta des d'ara amb 78 agents nous, entre els quals destaquen els 13 que s'incorporen a la ciutat de Girona, els 10 de Figueres i els 10 de La Jonquera o els 8 de Blanes.

D'altra banda, 55 nous agents s'han incorporat a la Regió Policial Central. Es reforcen notablement la dotació tant a Vic (13 agents) com a Manresa (12), i destaquen també els 6 nous agents destinats a Moià.


Les comarques de Ponent i del Pirineu Occidental compten amb 97 nous agents

Al seu torn, la Regió Policial del Pirineu Occidental es reforça notablement amb 52 nous agents. L'ABP de Vielha e Mijaran suma 13 nous agents, a més de Sort o El Pont de Suert amb 10 nous agents en cadascun dels llocs.

En el cas de la Regió Policial de Ponent s'incorporen 45 nous agents. A la ciutat de Lleida s'hi destinen 9 nous agents, la mateixa xifra que a Mollerussa. També destaquen els 8 nous agents de Balaguer o els 7 de Ponts.


77 agents nous s'incorporen al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Per últim, el repartiment d'agents de la 30a promoció de Mossos permet incorporar 51 nous agents a la Regió Policial del Camp de Tarragona, amb un reforç destacable a El Vendrell i Reus, amb 9 agents nous a cada comissaria, a més de Salou i Vila-seca i la ciutat de Tarragona, amb 8 agents a cada ABP.

Al seu torn, la Regió Policial de les Terres de l'Ebre suma 26 nous agents, amb un reforç notable a l'ABP de Mora d'Ebre (11 nous agents), a més de Gandesa (6 agents) o Amposta (4 agents).

La mitjana d'edat dels 762 nous efectius és de 27,9 anys i un 43,2% tenen estudis universitaris o superiors. Amb un any de formació intensa ja darrere seu, aquests nous agents encaren ara un període de pràctiques en què aplicaran els coneixements adquirits i desenvoluparan habilitats essencials per a la seva tasca policial. En aquesta etapa, lluiran el nou uniforme amb orgull, però també amb un profund sentit de responsabilitat en la defensa de la seguretat i el benestar de la ciutadania.


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12600 {"title":"Elena destaca que \"els 762 nous Mossos que s'han incorporat al cos reforçaran la proximitat amb la ciutadania\"","published_date":"2023-08-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/38723.webp","id":"12600"} catalunya interior,Joan Ignasi Elena i Garcia https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-30/12600-elena-destaca-762-nous-mossos-han-incorporat-cos-reforcaran-proximitat-ciutadania https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.