Darrers dies per apropar-se a la figura de Salvador Seguí, el Noi del Sucre, al Palau Robert

Imagen del artículo Darrers dies per apropar-se a la figura de Salvador Seguí, el Noi del Sucre, al Palau Robert

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'exposició, organitzada per la Direcció General de Difusió i la Conselleria d'Empresa i Treball, i comissariada per Sergi Martín, és un recorregut per la seva vida i el seu temps: uns anys fonamentals per entendre com Catalunya es va convertir en una societat industrial, dels quals Seguí en va ser un protagonista essencial.Es pot visitar fins al 3 de setembre a la Sala 3. L'accés és lliure i gratuït.

Darrere d'un sobrenom que ens fa pensar en un personatge de ficció, s'hi amaga una personalitat clau per entendre l'origen i l'evolució dels moviments socials al nostre país.

A principis del segle XX, en una Barcelona que esclata de misèria i de ràbia, Seguí s'erigeix en el líder natural d'una classe obrera que pren consciència de si mateixa i que s'adona del seu poder. Al capdavant de la CNT, el Noi del Sucre contribueix a l'assoliment de fites inimaginables, com l'aprovació de la jornada laboral de vuit hores

Seguí és un personatge inclassificable, un home d'acció i de formació autodidàctica qui, en una època en la qual sovintegen les bombes, té en la paraula la seva principal arma. Admirat i incòmode a parts iguals. Practicant fervent d'allò que anys més tard s'anomenarà cultura del pacte.

Salvador Seguí és una peça que falta en el trencaclosques de la nostra història. Sovint oblidat o reivindicat amb la boca petita. Cent anys després del seu assassinat, una realitat obstinada a repetir-se dona plena vigència al seu discurs.

L'exposició proposa, mitjançant recursos museístics clàssics, reproduccions fidels --els vagons que duien la pagesia del camp cap a la ciutat, l'interior d'una fàbrica, els cafès on es reunien...--, documents, enregistraments sonors, audiovisuals, fotografies, mappings i altres eines i recursos de suport, un recorregut per la vida del Noi del Sucre, que va ser, també, la de molts milers d'obrers. Així, en un trajecte que comença amb l'arribada a Barcelona i que acaba amb l'explosió de violència i el l'assassinat de Seguí, vivim de ben a prop la seva trajectòria vital, la de la família i els amics, per acabar visualitzant les fites assolides i el llegat que ell i els seus companys de lluita ens van deixar en herència.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12595 {"title":"Darrers dies per apropar-se a la figura de Salvador Seguí, el Noi del Sucre, al Palau Robert","published_date":"2023-08-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/38708.webp","id":"12595"} catalunya Eva Pomares,Palau Robert https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-30/12595-darrers-dies-apropar-se-figura-salvador-segui-noi-sucre-palau-robert https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.