Protecció Civil activa en ALERTA el pla d'emergències SISMICAT per un terratrèmol de magnitud 4.2 a Osca

Imagen del artículo Protecció Civil activa en ALERTA el pla d'emergències SISMICAT per un terratrèmol de magnitud 4.2 a Osca

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Proteccio Civil de la Generalitat ha activat aquest vespre la fase d'ALERTA del pla especial d'emergències sísmiques a Catalunya (SISMICAT) per un terratrèmol de magnitud 4.2 que ha tingut lloc a les 19.42 hores i amb epicentre a Osca (Aragó). Posteriorment, ja hi ha hagut 7 rèpliques més de magnitud inferior.

Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGCAT), el sisme ha estat àmpliament percebut a Catalunya i especialment al Pirineu Occidental, però no ha ocasionat ni danys materials ni persones ferides, segons ha confirmat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 9 trucades per aquest terratrèmol. Les trucades s'han rebut des de Bossòst (5), Vielha (3) i Vilaller (1). La majoria han estat per informar de la percepció del terratrèmol i per alguna teula caiguda (Bossòst).

Els Pompièrs d'Aran han rebut únicament 6 trucades però només han actuat en un servei per unes rajoles caigudes sobre d'un vehicle.

Per la seva banda, l'ICGCAT ha rebut unes 300 enquestes de ciutadans informant que han percebut el sisme, la majoria des de la zona de l'Aran però també de diferents parts del territori com Barcelona i Tarragona.

Si heu percebut el sisme podeu omplir l'enquesta aquí https://www.icgc.cat/Ciutada/Explora-Catalunya/Terratremols/Heu-percebut-un-terratremol

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12578 {"title":"Protecció Civil activa en ALERTA el pla d'emergències SISMICAT per un terratrèmol de magnitud 4.2 a Osca","published_date":"2023-08-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/38554.webp","id":"12578"} catalunya Mercè Salvat,Protecció Civil https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-28/12578-proteccio-civil-activa-alerta-pla-emergencies-sismicat-terratremol-magnitud-4-2-osca https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.