Els centres penitenciaris incorporen una quarantena de dinamitzadors durant l'estiu

Imagen del artículo Els centres penitenciaris incorporen una quarantena de dinamitzadors durant l'estiu

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Justícia reforça els equips de tractament per donar suport a l'activitat esportiva i socioeducativa

Una quarantena de dinamitzadors s'incorporen durant l'estiu als centres penitenciaris per donar suport a les activitats socioeducatives i esportives. Els centres amb més interns ‒Brians 1, Brians 2, Quatre Camins i Lledoners‒ incorporen més professionals, cinc a cada centre. També s'incorporen quatre dinamitzadors a Puig de les Basses; tres a Mas d'Enric i Ponent; i dos al CP de Joves, al CP de Dones i al CP Obert 2.

L'objectiu és dinamitzar i oferir suport professional als centres penitenciaris en l'època estival per garantir-hi la intervenció. El servei de dinamització aporta un reforç en el funcionament dels centres penitenciaris durant aproximadament tres mesos, fet que permet establir una major intervenció amb les persones que hi ha als centres.

La intervenció es planteja en una doble dimensió: la socioeducativa i l'esportiva. En aquest sentit, els professionals formats en disciplines socials i en tecnificació esportiva duen a terme les activitats de dinamització als centres.

Les tasques que es fan en cada un dels centres penitenciaris són molt variades. La funció dels dinamitzadors és col·laborar amb els psicòlegs, educadors i monitors en l'organització i l'acompanyament d'activitats per al temps de lleure dels interns. A part de promoure la participació a través de les propostes socioeducatives i esportives, els dinamitzadors dissenyen i desenvolupen activitats, donen suport als equips de tractament i acompanyen els processos de reinserció. Entre aquestes activitats destaquen la creació i l'enregistrament d'un pòdcast i la redacció d'una revista d'estiu.

L'objectiu és que els interns, a través d'aquestes activitats, aprenguin valors com la solidaritat, el respecte, el treball en equip i els hàbits saludables.

També hi ha algunes activitats d'atenció especialitzada, com són les adreçades a persones amb problemes relacionats amb les drogues, persones discapacitat intel·lectual, dones i col·lectius LGBTI+. Aquestes activitats tracten temes com ara la prevenció de la sobredosi o la prevenció del suïcidi, amb l'acompanyament dels equips multidisciplinaris.

Aquest servei de dinamització d'estiu és un contracte licitat pel Departament de Justícia, Drets i Memòria i adjudicat a la Fundació Salut i Comunitat. L'entitat Fundació SiC executa el contracte amb la supervisió de la Subdirecció General de Programes de Rehabilitació i Sanitat.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12543 {"title":"Els centres penitenciaris incorporen una quarantena de dinamitzadors durant l'estiu","published_date":"2023-08-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/38110.webp","id":"12543"} catalunya Gemma Ubasart i González,Justícia, Drets i Memòria https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-24/12543-centres-penitenciaris-incorporen-quarantena-dinamitzadors-durant-estiu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.