Vilagrà reclama l'amnistia per als represaliats polítics

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha fet la cloenda de la 55a edició de la Universitat Catalana d'EstiuTambé ha demanat coordinació amb les forces independentistes per "defensar el país"

Imagen del artículo Vilagrà reclama l'amnistia per als represaliats polítics

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha fet aquest migdia la cloenda de la 55a edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), a Prada de Conflent, i ha reclamat l'amnistia per als milers de represaliats polítics catalans. Vilagrà ha recordat que els últims mesos ja s'han fet passes molt importants en aquest camí de la desjudicialització del procés català, com per exemple els indults dels presos polítics o l'eliminació de la sedició, però que no n'hi ha prou. En aquest sentit, ha fet una crida a la coordinació amb Junts durant la negociació per a la investidura del president del govern espanyol: "Si treballem de forma coordinada totes les forces independentistes, tenim una gran oportunitat d'aconseguir objectius ambiciosos. Tenim una gran palanca de força", ha afegit Vilagrà, que ha posat èmfasi que en la negociació també s'ha d'abordar la carpeta de l'autodeterminació. "No ens hem de desviar ni un mil·límetre del nostre objectiu final, que és la independència".

En el mateix context, Vilagrà ha volgut deixar clar que "el conflicte polític no ha desaparegut i la voluntat de llibertat és ben ferma i present. Com tampoc han desaparegut les necessitats dels catalans i catalanes: més recursos econòmics, més recursos per al pensionistes, més recursos per a totes les famílies..." Per aquest motiu, ha tornat a demanar coordinació en la defensa del país. "Plegats, som més forts", ha reblat.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a més, ha destacat que Catalunya sempre ha estat un "bastió de drets i llibertats" i actualment un dels àmbits que cal defensar més és el català, davant dels atacs de l'extrema dreta. "No cedirem espais en la batalla pel català. Cap renúncia en la lluita per defensar la nostra llengua a tots els Països Catalans". També ha tingut un record per als alcaldes de la Catalunya Nord, que han estat censurats per parlar en català als plens municipals.

Finalment, Vilagrà ha remarcat el gran paper "polític" que cada estiu protagonitza la UCE: "És la unió dels catalans del nord i del sud. Compartim una història, una llengua, un sentiment de pertinença a un únic poble, una cultura i una tradició que ens uneix".


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12542 {"title":"Vilagrà reclama l'amnistia per als represaliats polítics","published_date":"2023-08-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/38058.webp","id":"12542"} catalunya Direcció General de Comunicació,Presidencia https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-23/12542-vilagra-reclama-amnistia-als-represaliats-politics https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.