President Aragonès: "La independència passa per no deixar de construir la nació"

El cap de l'Executiu ha tancat la 55a edició de la Universitat Catalana d'Estiu en homenatge a Pau Casals

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha conclòs aquest matí l'acte de la Universitat Catalana d'Estiu a Sant Miquel de Cuixà, on també han intervingut els expresidents de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol, José Montilla, Carles Puigdemont i Quim Torra, destacant l'excepcionalitat d'aquest acte "perquè s'ha de produir fora de l'estat espanyol, a causa d'una repressió que encara avui perdura". Un conflicte polític, segons afirma Aragonès "a causa de la negativa de l'Estat espanyol a reconèixer el dret de Catalunya a decidir lliurement el nostre futur".

Imagen del artículo President Aragonès: La independència passa per no deixar de construir la nació

L'acte hi ha ret homenatge a Pau Casals per commemorar el 50è aniversari de la seva mort, on el president Aragonès ha reivindicat que Casals és el "català més universal del segle XX". Una figura referent que transcendeix les fronteres, amb uns "valors que són universals". El cap del Govern ha parlat de la trajectòria professional i personal del músic català i ha remarcat el seu "compromís amb la pau, la democràcia i la llibertat", un compromís amb la defensa dels drets i les llibertats, que el va portar a l'exili.

La força del I am catalan, que va pronunciar Casals en recollir la medalla de la Pau, ara fa cinquanta anys, va ser segons el president Pere Aragonès "una defensa memorable de Catalunya i de les seves institucions a la seu de Nacions Unides en plena dictadura franquista". Un I am catalan construït pels consensos que segons ha afirmat el president "ens identifiquen com a nació, com a societat, com a país, i que ens empenyen a seguir construint un futur compartit."

El cap de l'Executiu ha parlat dels actuals retrocessos de l'ús social de la llengua catalana, on cal potenciar la llegua compartida, "de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó".

Aragonès ha afirmat que mai hem de deixar de construir la nació, i fixar l'objectiu en "la recerca dels drets i les llibertats, que no mirem el passat sinó el futur compartit que entre totes i tots estem construint." Un futur com ha declarat el cap de l'Executiu "ple d'oportunitats, de benestar, de prosperitat, de llibertat i de pau, com va imaginar la generació republicana de Pau Casals i com nosaltres tenim l'encàrrec de fer-la realitat".

A l'acte també han intervingut Jaume Carbonell, professor d'història de la música de la Universitat de Barcelona i el Pere Manel Gasch, abat de Montserrat.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12534 {"title":"President Aragonès: \"La independència passa per no deixar de construir la nació\"","published_date":"2023-08-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/37898.webp","id":"12534"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-21/12534-president-aragones-independencia-passa-deixar-construir-nacio https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.