El Govern impulsa l'ensenyament del català a l'exterior amb un curs en línia per a joves de tot el món

El Programa CRE 'Català per a joves residents a l'estranger' és una proposta de l'Institut Obert de Catalunya (IOC) adreçada a joves catalans de 12 a 17 anys que resideixin a l'estrangerEl període de matriculació s'obre del 15 al 25 de setembre de 2023 al portal web de l'IOC

Imagen del artículo El Govern impulsa l'ensenyament del català a l'exterior amb un curs en línia per a joves de tot el món

El Govern de Catalunya, a través de l'Institut Obert de Catalunya, reforça l'ensenyament del català a l'exterior posant a disposició dels joves catalans de 12 a 17 anys residents a l'estranger un curs en línia asíncron per a millorar la competència comunicativa en català, tant oral com escrita. El Programa CRE, Català per a joves residents a l'estranger, fomenta la immersió cultural en la cultura catalana des d'una perspectiva global i oberta i va adreçat a persones que ja tinguin una familiaritat amb el català, tot responent a una diversitat de nivells d'ús de la llengua.

L'eina permet una gran flexibilitat i s'adapta als diferents ritmes, interessos i disponibilitats horàries de les persones interessades atès que totes elles estan vinculades a calendaris escolars d'arreu del món. Els pares i mares podran fer un seguiment dels informes del seu fill o filla i contactar amb el professorat, ja que el curs està pensat perquè els joves el puguin seguir de manera autònoma però amb l'acompanyament de les famílies.

La matrícula és anual i dona dret a fer el seguiment del CRE, amb la dedicació horària que es vulgui, durant un curs. La matrícula es formalitzarà a partir del 15 de setembre, i fins al dia 25 del mateix mes, però al web ja es pot fer la sol·licitud d'inscripció. Així mateix, podeu escriure a l'adreça electrònica cre@ioc.cat per fer les consultes que calguin i resoldre dubtes.

El curs es converteix així en una eina més d'aprenentatge de la llengua catalana a l'exterior en sintonia amb el Pla estratègic d'acció exterior i de relacions amb la Unió Europea 2023-2026 que promou l'ensenyament de la llengua catalana a l'exterior, reforça el català a la Catalunya exterior i n'augmenta la presència en altres països.

L'IOC és l'institut d'ensenyament a distància del Departament d'Educació que posa a l'abast de la ciutadania una àmplia oferta formativa i permet estudiar d'una manera flexible i adaptada a les necessitats de cadascú.

El català creix més enllà de la frontera

Ja fa dècades que tant l'aranès com el català s'ensenyen a través de les comunitats catalanes a l'exterior en format presencial o virtual. Només el 2023, des del Departament d'Acció Exterior i Unió Europea s'hi han destinat 164.000 euros i, en els darrers cinc anys, la xifra ha estat de 700.000 euros.

Recentment, també s'ha exportat a Londres el model d'escola catalana per als infants residents a l'exterior, on l'experiència començarà a partir del curs que ve, i a la qual aviat també podria sumar-s'hi l'escola de Berlín. Aquesta iniciativa respon a la creixent demanda d'ensenyament de la llengua catalana entre els infants residents a l'exterior que actualment s'imparteix a les mateixes comunitats catalanes o les anomenades escoles catalanes, amb una metodologia i calendarització regular.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12519 {"title":"El Govern impulsa l'ensenyament del català a l'exterior amb un curs en línia per a joves de tot el món","published_date":"2023-08-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/37651.webp","id":"12519"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-18/12519-govern-impulsa-ensenyament-catala-exterior-curs-linia-joves-mon https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.