Les situacions de vida, un nou pas en el model d'acompanyament digital de la Generalitat

Imagen del artículo Les situacions de vida, un nou pas en el model d'acompanyament digital de la Generalitat

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Administració ha incorporat recentment una nova via de relat i comunicació digital amb la ciutadania, les anomenades 'Situacions de Vida', que formen part del nou model d'acompanyament digital de l'Administració a la ciutadania.

'Situacions de Vida' orienta les persones per resoldre situacions en què es troben al llarg de la seva vida. És un espai que es troba al web d'informació, tràmits i serveis de la Generalitat de Catalunya, gencat.cat., dedicat a les qüestions i preguntes que sorgeixen en la realitat quotidiana. Conté informació pràctica explicada de manera senzilla, i permet resoldre-les o gestionar-les.

"Què cal fer si canvio de pis o em quedo a l'atur? Com puc reduir la factura elèctrica? Què he de fer si decideixo casar-me pel civil? I si neix una criatura?" Aquests són alguns del dubtes de les fins a 25 situacions a les quals les persones poden trobar resposta en el nou apartat.

El Govern, i a través seu la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, estableix la transformació digital com una de les prioritats per poder impulsar les transformacions democràtica, social, verda i feminista en l'era digital. Fer-se digital no es tracta només d'implementar noves tecnologies, sinó de descobrir oportunitats per aplicar la innovació i la tecnologia als serveis tradicionals existents per millorar la qualitat dels serveis públics digitals, i entendre i satisfer les necessitats reals de la societat, promovent un estat del benestar digital.

En aquest context s'insereixen les 'Situacions de Vida', ordenades per temes i estructurades com un pas a pas o un manual d'instruccions. A més, incorporen els tràmits necessaris, explicats en llenguatge planer, i informació relacionada.

La voluntat de l'Administració és la de comunicar-se de manera més planera, donar diferents opcions i serveis digitals alternatius i personalitzats, explicant el conjunt de serveis d'acompanyament i assistència a la ciutadania, i facilitar-los-hi fer tràmits i interactuar amb l'Administració.

Entre les altres opcions que s'ofereixen en aquest nou model es troben el suport a la tramitació digital a través del 012, la vídeo atenció i la tramitació atesa.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12516 {"title":"Les situacions de vida, un nou pas en el model d'acompanyament digital de la Generalitat","published_date":"2023-08-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/37601.webp","id":"12516"} catalunya Polítiques Digitals https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-17/12516-situacions-vida-nou-pas-model-acompanyament-digital-generalitat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.