Detingudes les 12 persones que regentaven quatre búnquers de venda de droga que operaven les 24 hores del dia a la Zona Franca

Imagen del artículo Detingudes les 12 persones que regentaven quatre búnquers de venda de droga que operaven les 24 hores del dia a la Zona Franca

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els pisos disposaven de mesures de seguretat per poder tenir temps per desfer-se de la droga i els diners, ja que tots els pisos comptaven amb forges de fundació de metall on cremaven els diners i la drogaLa investigació, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, es va iniciar arran d'informacions veïnals

Agents del cos de Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació Regional de Salut Pública de Barcelona, en col·laboració amb agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desmantellat quatre pisos de venda de droga al barri de la Zona Franca de Barcelona i han detingut les 12 persones que els regentaven. Els detinguts, tots homes d'entre 30 i 60 anys d'edat, se'ls atribueixen els delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

La investigació es va dur a terme en quatre fases centrades en obtenir indicis per acreditar el tràfic de drogues als diferents pisos. Un cop obtinguts, es van anar efectuant successivament entrades i perquisicions als diferents immobles els dies 12, 17 i 20 de juliol i 9 d'agost.

El balanç dels operatius va ser de dotze persones detingudes 5 entrades i perquisicions, quatre al districte de Sants- Montjuïc i una al districte de Sant Martí, on es van poder intervenir prop de 2000 euros, cocaïna, haixix i crack, estris de pesatge i 4 forges per fondre metall des d'on es desfeien de la droga i els diners.


Búnquers que funcionen les 24h

Els pisos, ubicats a les proximitats d'una de les places del districte funcionaven les 24h i comptaven amb mesures de seguretat per impedir l'accés a persones susceptibles de voler sostreure droga i, en cas d'intervenció policial, poder tenir temps de desfer-se de la droga i els diners, incinerant-los en forges crematòries. Les portes estaven blindades amb planxes d'acer, triple i doble porta d'accés, i totes les finestres amb ferros creuats d'acer i planxa, tot per a impedir que es pogués entrar. Els quatre pisos també tenien instal·lats sistemes de videovigilància.

Els 12 detinguts eren les persones que portaven el funcionament dels pisos-búnquer. Eren tant responsables de la venda de la substància, com de la seguretat i vigilància exterior i la captació de clients.

La venda de cocaïna no es donava només a nivell local, sinó que els pisos abastien droga a persones d'arreu de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

La captació dels clients potencials, d'edats entre 25 i 70 anys, tant com consumidors habituals com de cap de setmana, es realitzava amb els coneguts "punteros/aiguadors". Aquests els dirigien als pisos segons la quantitat de droga que es disposava en el punt de venda en aquell precís moment. De la mateixa manera, els adreçaven al lloc de sortida perquè no se'ls intervingués la droga per part de la policia. També controlaven els moviments de la policia per alertar de possibles actuacions al lloc per impedir la detenció d'altres responsables.



Àrea de Comunicació

Barcelona, 12 de de juliol de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12497 {"title":"Detingudes les 12 persones que regentaven quatre búnquers de venda de droga que operaven les 24 hores del dia a la Zona Franca","published_date":"2023-08-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/37284.webp","id":"12497"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-12/12497-detingudes-12-persones-regentaven-quatre-bunquers-venda-droga-operaven-24-hores-dia-zona-franca https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.