Els Mossos d'Esquadra detenen un home a Igualada per una agressió xenòfoba contra el propietari d'un bar

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra detenen un home a Igualada per una agressió xenòfoba contra el propietari d'un bar

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La coordinació amb la Policia Local d'Igualada, que se'n va fer càrrec de les primeres actuacions, ha estat clau per identificar els dos presumptes autorsEl detingut té antecedents policials per haver participat en una altra agressió per motivacions d'antagonisme ideològic

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de l'Àrea d'Informació Territorial Central de la Comissaria General d'Informació han detingut un home de 22 anys a qui se li atribueixen delictes d'amenaces, danys, lesions i un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques (delicte d'odi), per haver actuat per motius xenòfobs. El detingut té antecedents policials per haver participat en una altra agressió per motivacions d'antagonisme ideològici ha estat denunciat en diverses ocasions per tinença d'armes prohibides (defenses extensibles i navalla) i lesions.

La Policia Local d'Igualada va actuar en un primer moment i va poder determinar que els presumptes autors dels fets s'havien dirigit a un domicili del barri proper al bar. Ja al domicili els dos presumptes autors de l'agressió xenòfoba es van negar a obrir la porta a les dotacions policials, tot i que van sortir per la finestra, des d'on van continuar cridant consignes xenòfobes contra les comunitats xinesa i magribina, així com van fer proclames de caràcter nacional-socialista. Un dels homes va fer la salutació feixista, estirant enlaire el seu braç dret.

La investigació policial continua oberta per tal de localitzar el segon presumpte autor de l'agressió.

Agressió a un bar d'Igualada

El dia 5 de juny un home va accedir a un bar de la localitat d'Igualada amb el tors nu. El propietari de l'establiment, d'ètnia xinesa, va requerir-li que per qüestions d'higiene es posés una samarreta per tal de poder consumir a l'establiment. L'home va reaccionar de manera violenta contra el gerent a qui va insultar reiteradament, fent contínues al·lusions a la seva nacionalitat, va trencar mobiliari i va amenaçar de tornar amb altres persones per agredir-lo.

Hores més tard va tornar al bar, acompanyat d'un segon home. Tots dos van proferir insults de caràcter xenòfob i provocacions constants amb crides perquè marxés d'Espanya. La situació va derivar en amenaces, empentes i en una agressió contra el propietari de l'establiment, que va haver de ser atès per la Unitat d'Urgències i Emergències de l'Hospital d'Igualada, a causa de les lesions que va patir.

L'agressió va succeir davant dels familiars de la víctima, així com de clients del bar, fet que va comportar una situació d'humiliació pública de la víctima.

La xenofòbia comporta un tracte diferent o desvaloració de persones fonamentats en el seu origen ètnic, la seva pertinença a un grup o a una comunitat que comparteix llengua, identitat o cultura, o uns trets físics determinats.

L'Àrea d'Informació Territorial Central de Mossos, de manera coordinada amb la Policia Local d'Igualada, es va fer càrrec de la investigació dels fets, i han identificat els dos presumptes autors de l'agressió.

El 9 d'agost agents de la Comissaria General d'Informació van detenir l'home que en un primer moment va increpar i posteriorment va agredir la víctima. El 10 d'agost va passar a disposició davant del Jutjat de guàrdia d'Igualada.

Consells de seguretat

Si heu estat víctima

  1. Denuncieu sempre els fets
  2. Mantingueu la calma i aviseu la policia i/o denuncieu els fets com més aviat millor
  3. Memoritzeu i anoteu les dades dels autors (edat, trets físics, vestimenta, símbols, distintius, tatuatges, vehicle, etc.) i del lloc dels fets
  4. Encara que no estigueu segurs si l'acte en què us heu vist o pugueu estar involucrat pot estar relacionat amb un delicte d'odi contacteu amb la policia; denunciar aquests delictes permetrà i ajudarà a prevenir i evitar que aquests incidents puguin tornar a repetir-se.

Qui pot denunciar?

La víctima o qualsevol persona que hagi estat testimoni o tingui coneixement d'una conducta relacionada amb un delicte d'odi.

Com i on denunciar un delicte d'odi

  1. En cas d'urgència truqueu al número d'emergències de la Generalitat de Catalunya 112.
  2. També us podeu dirigir a les comissaries dels Mossos d'Esquadra
  3. En cas de dubte, o si necessiteu orientació davant una denúncia, podeu escriure un correu a mossos.delictes.odi@gencat.cat



Oficina de Comunicació

Barcelona, 11 d'agost de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12491 {"title":"Els Mossos d'Esquadra detenen un home a Igualada per una agressió xenòfoba contra el propietari d'un bar","published_date":"2023-08-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/37141.webp","id":"12491"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-11/12491-mossos-esquadra-detenen-home-igualada-agressio-xenofoba-propietari-bar https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.