El Departament d'Acció Climàtica convoca 20 milions d'euros en ajuts per la comercialització i transformació de productes agroalimentaris

La direcció general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia obre aquesta línia de subvenció directa destinada a fomentar els projectes d'inversió innovadors que portin a terme les empreses que realitzen processos de transformació i comercialització dels productes agraris

Imagen del artículo El Departament d'Acció Climàtica convoca 20 milions d'euros en ajuts per la comercialització i transformació de productes agroalimentaris

El Departament d'Acció Climàtica; Alimentació i Agenda Rural ha convocat 20 milions d'euros en ajuts destinats a la transformació i comercialització de productes agroalimentaris.

Els ajuts, que s'han articulat a través de la direcció general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, impulsen la inversió en el sector amb l'objectiu de desenvolupar una indústria cada vegada més innovadora i sostenible en termes socials, ambientals i econòmics.

La convocatòria, que estarà oberta durant dos mesos i a partir d'avui, es distribueix en tres períodes: 3 milions d'euros per l'exercici 2024, 8'5 pel 2025 i 8'5 milions més pel 2026.

El director general d'Empreses Agroalimentàries, Joan Gòdia i Tresánchez, ha explicat que la indústria agroalimentària és "un motor essencial de la productivitat i la innovació de Catalunya" i, per aquets motiu, aquests ajuts "volen mantenir i reforçar el nostre lideratge industrial enfront de reptes com la globalització, la sostenibilitat i els canvis tecnològics."

"La indústria agroalimentària és, a més, un fonament de l'activitat econòmica en el medi rural i crea oportunitats d'ocupació en l'àmbit rural que contribueixen a la lluita contra el repte demogràfic i la preservació mediambiental", ha afegit.

Un sector motor

El sector afronta durant els pròxims anys el repte de consolidar els canvis que la indústria necessita a través de la competitivitat, digitalització, sostenibilitat, creació de llocs de feina de qualitat i, d'aquesta manera, contribuir a la sobirania econòmica.

La indústria agroalimentària és la baula intermèdia de la cadena alimentària, que comprèn des de la producció primària fins a la distribució. A Catalunya, la indústria agroalimentària és la primera indústria manufacturera en importància i aporta el 22% del volum de negoci que genera el sector industrial català, així com el 19% de les persones ocupades.




"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12438 {"title":"El Departament d'Acció Climàtica convoca 20 milions d'euros en ajuts per la comercialització i transformació de productes agroalimentaris","published_date":"2023-08-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/36451.webp","id":"12438"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-04/12438-departament-accio-climatica-convoca-20-milions-euros-ajuts-comercialitzacio-transformacio-productes-agroalimentaris https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.