L'ACCO sanciona Elite Taxi per realitzar una campanya de pressió als taxistes de l'AMB perquè no s'adherissin a les plataformes de mediació per a la prestació de serveis de taxi, UBER i altres operadors

El Tribunal Català de Defensa de la Competència de l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha adoptat aquesta resolució del procediment sancionador de l'expedient núm. 111/2021, Associacions Taxi Barcelona, per l'adopció per part de l'associació professional ELITE TAXI de conductes infractores de la Llei 15/2017, de 3 de juliol, de defensa de la competència (en endavant, LDC).

A finals de 2020, després de fer-se públic l'inici previst de la prestació de serveis de mediació del servei de taxi mitjançant App per UBER a Barcelona, ELITE va endegar una campanya de pressió a fi que els taxistes de l'AMB no s'adherissin a la plataforma, difonent per diversos mitjans una imatge negativa i de desacreditació d'UBER. A més, va exercir mesures de pressió adreçades als taxistes mitjançant comunicacions per xarxes socials, al seu web o trucades directes, advertint-los de les conseqüències negatives de treballar amb l'empresa, i dissuadint-los de la seva col·laboració amb UBER.

Així mateix, Elite Taxi va fer pública la intenció de dur a terme diverses actuacions contra els taxistes que utilitzessin l'App d'UBER o d'altres operadors. Alguna d'aquestes actuacions que es van dur a terme, van ser la difusió de dades personals, com números de llicència i de matrícules, dels taxistes adherits a les referides plataformes de mediació, o obstaculitzar la seva activitat. A més, ELITE va fer públiques, per diversos mitjans, comunicacions adreçades als taxistes membres del col·lectiu, en què indicaven pautes de com s'havien de realitzar accions de pressió i coacció contra els altres taxistes col·laboradors d'UBER i altres operadors.

La finalitat de la conducta d'ELITE era obstaculitzar la prestació de serveis de mediació per UBER i altres operadors en la contractació de trajectes en taxi a l'AMB mitjançant App i, en conseqüència, impedir l'entrada o la consolidació en el mercat de les referides empreses. Aquestes accions d'Elite Taxi van provocar el boicot a UBER en perjudici dels propis taxistes i dels consumidors (usuaris del taxi), fet que constitueix una infracció de l'article 1.1 de la LDC.

La resolució imposa una sanció a ELITE de 122.910 Euros.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
297797 {"title":"L'ACCO sanciona Elite Taxi per realitzar una campanya de pressió als taxistes de l'AMB perquè no s'adherissin a les plataformes de mediació per a la prestació de serveis de taxi, UBER i altres operadors","published_date":"2023-08-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"297797"} catalunya Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-01/297797-acco-sanciona-elite-taxi-realitzar-campanya-pressio-als-taxistes-perque-adherissin-plataformes-mediacio-prestacio-serveis-taxi-uber-altres-operadors https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.