El conseller Campuzano visita Ginebra per conèixer les polítiques al voltant de l'envelliment i les persones amb discapacitat

El titular de Drets Socials acompanyat del delegat de la Generalitat a Suïssa es reuneix amb l'experta en drets de les persones amb discapacitat, Catalina DevandasTambé es reuneix amb membres de l'OMS per abordar diferents qüestions al voltant del repte demogràfic

Imagen del artículo El conseller Campuzano visita Ginebra per conèixer les polítiques al voltant de l'envelliment i les persones amb discapacitat

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha fet aquest dijous i divendres un viatge institucional a Suïssa per conèixer de primera mà les polítiques sobre l'envelliment i l'atenció a les persones amb discapacitat que s'estan portant a terme tant al cantó de Ginebra com a Ginebra ciutat. El conseller ha estat acompanyat del delegat de la Generalitat a Suïssa, Gabriel Boichat.

Sent Ginebra seu de diverses organitzacions internacionals com les Nacions Unides, el titular de Drets Socials s'ha trobat amb actors que treballen en l'envelliment i la discapacitat des d'un àmbit internacional. Així, el conseller Campuzano ha mantingut una reunió amb Catalina Devandas, directora executiva del Fons pels Drets de les Persones amb Discapacitat que promou la participació inclusiva de persones amb discapacitat a tots els nivells.

Imagen del artículo El conseller Campuzano visita Ginebra per conèixer les polítiques al voltant de l'envelliment i les persones amb discapacitat

El conseller també ha estat a la seu de l'Organització Mundial de Salut (OMS) on ha mantingut una reunió amb la Unitat de Canvi Demogràfic i Envelliment Saludable per apropar-se als programes que l'OMS té en marxa en aquest àmbit. Durant la trobada, han posat sobre la taula temes com les necessitats que suposen l'envelliment i la dependència en les persones i societats o com combatre l'edatisme. També han pogut explicar les polítiques que porta a terme la Generalitat de Catalunya i han explorat possibles col·laboracions que podrien sorgir amb l'organisme internacional.

"Ha estat un viatge profitós per conèixer de primera mà quines són, al cantó de Ginebra i a la seva capital, les polítiques al voltant de l'envelliment i les persones amb discapacitat, compartir models. Hem vist pisos amb assistència 24 hores i residències amb models molt avançats. Marxem amb una visió molt general del sistema d'atenció que tenen a nivell municipal i al cantó de Ginebra", ha dit el conseller. El titular de Drets Socials també ha destacat la reunió mantinguda amb Catalina Devandas a qui ha qualificat de "veu experta i referent pel que fa als drets de les persones amb discapacitats" i la trobada amb l'OMS, on han pogut intercanviar programes per fer front al repte demogràfic, com per exemple el model d'atenció integrada social i sanitària que desplega el Govern de la Generalitat.

Visió global

Durant aquest dijous i divendres 27 i 28 de juliol, el titular de Drets Socials ha fet diverses trobades bilaterals amb representats d'entitats i organismes públics i privats del país gràcies a les quals ha pogut obtenir una visió general i a fons del sistema d'atenció a les persones grans a la ciutat de Ginebra al cantó.

Imagen del artículo El conseller Campuzano visita Ginebra per conèixer les polítiques al voltant de l'envelliment i les persones amb discapacitat

A més de les reunions on han pogut compartir models i intercanviar visions, el conseller ha visitat els equipaments medicosocials per a persones grans impulsats per entitats sense ànim de lucre com La Châtelaine, que compta una unitat temporal per donar suport a la família en moments concrets i a la vegada estan pensats perquè la gent gran es pugui acostumar gradualment a viure en una residència. També els equipaments medicosocials Charmilles i Les jardins du Rhône, serveis residencials adaptats al grau d'autonomia de cada usuari. I ha mantingut una reunió amb responsables de l'IMAD, institució transversal que implementa la política del govern cantonal que, entre d'altres qüestions, posa el focus en l'atenció a domicili per retardar l'entrada a la residència de les persones grans.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12053 {"title":"El conseller Campuzano visita Ginebra per conèixer les polítiques al voltant de l'envelliment i les persones amb discapacitat","published_date":"2023-07-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/081eec2a-5135-4774-a323-06db646fa259.webp","id":"12053"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-28/12053-conseller-campuzano-visita-ginebra-coneixer-politiques-voltant-envelliment-persones-discapacitat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.