El Departament de Recerca i Universitats aconsegueix culminar la renovació dels membres dels consells socials de les universitats públiques que portaven anys caducats

El Parlament ha designat els dos membres pendents de renovació que li corresponien per universitatEl Consell Social d'una universitat és l'òrgan mitjançant el qual la societat participa en la universitat

Imagen del artículo El Departament de Recerca i Universitats aconsegueix culminar la renovació dels membres dels consells socials de les universitats públiques que portaven anys caducats

El Departament de Recerca i Universitats ha aconseguit culminar la renovació dels membres dels consells socials de les universitats públiques de Catalunya i de la UOC que, en alguns casos, estaven caducats i pendents de renovació, en alguns casos, des de fa sis anys. Aquest era el cas dels dos membres que havia de designar el Parlament per cada universitat i que, finalment, avui han estat nomenats. El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, s'ha congratulat per aquests nomenaments i ha destacat que "és important haver procedit en pocs mesos a la renovació dels càrrecs que estaven fora de mandat des del 2017 i 2018 per tal que puguin desenvolupar el paper que els correspon i enfortir els consells socials de cara als reptes de futur que afronten les universitats del nostre país".

El Consell Social és l'òrgan mitjançant el qual la societat participa en la universitat, fent de pont entre ambdues institucions ja que els seus integrants són membres rellevants de la societat civil de l'entorn de la universitat a la qual pertanyen. La Llei d'Universitats de Catalunya (LUC) de 2003 estableix que cada universitat pública ha de tenir un Consell Social integrat per 15 membres, dels quals 9 són persones representatives de la societat catalana i 6 són membres del consell de govern de la mateixa universitat. El president o presidenta del consell social és nomenat per acord del Govern de la Generalitat, a proposta del conseller del Departament de Recerca i Universitats, d'entre els membres del consell social representatius de la societat catalana.

Dels 9 membres representatius de la societat catalana, dos són nomenats pel Parlament de Catalunya, tres pel Govern, un pels ens locals, un per les organitzacions sindicals, un altre per les organitzacions empresarials, i un és un antic alumne de la universitat. Els membres nomenats pel Parlament i pel Govern de la Generalitat són persones representatives, a títol individual, o persones representants d'entitats, de la vida cívica, cultural, professional, econòmica, laboral, social i territorial, de l'entorn de la universitat.

Actualment, quatre dels set consells socials de les universitats públiques de Catalunya estan presidits per dones. En el cas de la UOC, rep el nom de Consell Assessor i també en forma part la rectora i el director de la Fundació.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12104 {"title":"El Departament de Recerca i Universitats aconsegueix culminar la renovació dels membres dels consells socials de les universitats públiques que portaven anys caducats","published_date":"2023-07-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/3132f42d-6cf0-4bd7-b7b7-a0993c36a80d.webp","id":"12104"} catalunya Joaquim Nadal Farreras,Recerca i Universitats https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-26/12104-departament-recerca-universitats-aconsegueix-culminar-renovacio-membres-consells-socials-universitats-publiques-portaven-anys-caducats https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.