L'APDCAT recomana deu accions per evitar caure en paranys i perdre dades personals amb els dispositius mòbils

Imagen del artículo L'APDCAT recomana deu accions per evitar caure en paranys i perdre dades personals amb els dispositius mòbils

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha difós nou material divulgatiu per instar la ciutadania a no abaixar la guàrdia i protegir la seguretat dels dispositius mòbils, que en els darrers anys s'han convertit en una eina més per accedir a informació personal, com ara les dades bancàries, el correu electrònic, imatges, vídeos, etc.

Així, ha publicat un nou vídeo dins la campanya #DadesSegures, amb més d'una desena d'accions a tenir en compte per mantenir la seguretat d'aquests dispositius, que també presenten vulnerabilitats com els ordinadors i poden ser una porta d'entrada per a ciberatacs, en forma de phishing, smishing i instal·lació de programari maliciós o espia.

L'APDCAT publica aquestes recomanacions coincidint amb l'època on es concentren majoritàriament les vacances d'estiu, i en què el nivell d'alerta ciutadana pot disminuir alhora que la informació personal (vídeos, imatges, etc.) que es comparteixen pot anar a l'alça.

Entre les accions recomanades, l'APDCAT inclou:

  • Utilitzar mecanismes d'autenticació per desbloquejar el dispositiu, com ara patró, PIN, etc.
  • Fer servir l'autenticació doble i contrasenyes fortes.
  • Utilitzar carpetes xifrades per protegir les aplicacions i dades privades, i xifrar la memòria interna i externa.
  • Actualitzar el programari a la darrera versió.
  • Descarregar aplicacions només de botigues i serveis fiables.
  • Revisar els permisos de les app descarregades, perquè només puguin accedir a allò estrictament necessari.
  • Fer còpia de seguretat de les dades al núvol de confiança.
  • Vigilar amb les xarxes wifi obertes, perquè són un risc, i desactivar la wifi i el Bluetooth, quan no es necessitin.
  • Instal·lar un antivirus de confiança i escanejar el dispositiu regularment.
  • Estar preparat davant de pèrdua o robatori:
    • Demanar el número IMEI marcant *#06#, per identificar el dispositiu en la denúncia.
    • Bloquejar immediatament la línia de telèfon.
    • Activar l'esborrament remot.

 

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12090 {"title":"L'APDCAT recomana deu accions per evitar caure en paranys i perdre dades personals amb els dispositius mòbils","published_date":"2023-07-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/seguretat-mobilw.jpg_1618709004.webp","id":"12090"} catalunya Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-26/12090-apdcat-recomana-deu-accions-evitar-caure-paranys-perdre-dades-personals-dispositius-mobils https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.