El Govern promou la participació de catalans residents a l'estranger en activitats de lleure a Catalunya

Carles Campuzano i Meritxell Serret han visitat les colònies de 'L'estiu és teu' a la Molina en què participen nens i nenes catalans que resideixen fora del país Els dos consellers han renovat el conveni perquè la comunitat catalana resident a l'estranger es pugui beneficiar dels serveis i programes de l'Agència Catalana de la Joventut

Imagen del artículo El Govern promou la participació de catalans residents a l'estranger en activitats de lleure a Catalunya

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, i la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, han visitat l'alberg La Molina Xanascat per conèixer l'experiència d'infants i joves catalans residents a l'estranger que estan participant en unes colònies del programa 'L'estiu és teu'. Es tracta d'una iniciativa que s'ofereix des del 2017 a la Catalunya exterior arran d'una col·laboració entre els dos departaments i on ja hi han participat, al llarg de cinc edicions, més d'un centenar d'infants i joves inscrits al Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior gràcies a una reserva de places específica per aquest col·lectiu. 

En l'edició d'enguany, s'hi han inscrit un total de 25 infants i joves, distribuïts al llarg de l'estiu en tres torns del programa a la Molina i a l'Escala. La majoria resideixen en països europeus, com ara d'Alemanya, Bèlgica, França, Països Baixos, Portugal i el Regne Unit, però també hi ha participació d'infants residents a altres continents, com ara els Estats Units, el Canadà i Moçambic. 

En el decurs de la visita, els consellers han explicat que els dos departaments han renovat l'acord que, a banda de la reserva de places a 'L'estiu és teu', també inclou altres avantatges com descomptes en la xarxa d'albergs Xanascat, l'opció de participar al programa Vacances en família o l'obtenció del Carnet Jove de la Generalitat.

Imagen del artículo El Govern promou la participació de catalans residents a l'estranger en activitats de lleure a Catalunya

"Catalunya compta amb una xarxa d'albergs i una oferta d'activitats de lleure molt potent que complementa la gran oferta d'activitats que tenim a nivell de país. Des de Xanascat, l'Agència Catalana de la Joventut i el Govern en conjunt contribuïm a fer totes aquestes activitats més accessibles i obertes a tothom", ha assegurat el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, en el transcurs de la visita.

Per la seva banda, la consellera Meritxell Serret ha destacat que facilitar l'aprenentatge del català a infants i joves que viuen fora del país és "una prioritat" per al Govern, ja sigui amb aquesta reserva de places a 'L'Estiu és teu' o el programa 'Vacances en família', entre d'altres iniciatives. Segons Serret, l'executiu treballa "intensament" per oferir aquest ampli catàleg de serveis al mig milió de catalans i catalanes que viuen a fora del país. "Forma part del nostre objectiu de ser útils a la ciutadania i de fer aquesta acció exterior útil per al dia a dia de la gent", ha insistit des de la Molina.

Potenciar l'aprenentatge del català als infants que creixen fora del país 

Facilitar l'accés d'infants i joves residents a l'estranger al programa 'L'estiu és teu' forma part del catàleg de serveis que la Generalitat de Catalunya ofereix a la ciutadania resident a l'estranger. En concret, aquesta iniciativa pretén obrir l'oferta de lleure a la comunitat catalana a l'exterior i oferir la possibilitat que infants i joves d'aquest col·lectiu puguin gaudir d'activitats de lleure i formatives durant les seves vacances, en convivència amb altres infants i joves residents a Catalunya i amb la possibilitat de conèixer diferents indrets del país. 

Imagen del artículo El Govern promou la participació de catalans residents a l'estranger en activitats de lleure a Catalunya

Des del 2017, la col·laboració entre l'Agència Catalana de Joventut i el Departament d'Acció Exterior i Unió Europea permet reservar places per a aquest col·lectiu dins dels torns regulars del programa en la modalitat de colònies combinades, on es practiquen tant idiomes com esports. En aquest sentit, els infants residents a l'exterior poden gaudir d'aquesta experiència amb la resta d'infants residents a Catalunya amb l'especificitat que, quan els segons fan classes d'anglès, aquest infants i joves que creixen fora del país tenen la possibilitat d'assistir a classes de llengua catalana amb l'objectiu de millorar-ne el seu domini i fer-ho en un entorn lúdic. 

Vacances en família i descomptes als albergs de la Xanascat

El conveni subscrit entre els dos departaments també preveu un 10% de descompte en l'allotjament als albergs de la Xanascat per aquelles persones residents a l'estranger que presentin la inscripció al Registre de catalans i catalanes a l'exterior.

Imagen del artículo El Govern promou la participació de catalans residents a l'estranger en activitats de lleure a Catalunya

A més, la comunitat catalana resident a l'estranger podrà participar amb les mateixes condicions que les famílies residents a Catalunya del Vacances en família. Aquest programa de lleure familiar es du a terme als albergs de la Xanascat i fomenta, com un aspecte educatiu, la convivència amb la resta de famílies participants.

Finalment el conveni també recull el dret dels catalans entre 12 i 30 anys residents a l'exterior a sol·licitar el Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya, que emet l'Agència Catalana de la Joventut.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12127 {"title":"El Govern promou la participació de catalans residents a l'estranger en activitats de lleure a Catalunya","published_date":"2023-07-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/a4859751-d77b-4bfa-9003-cc78a532d943.webp","id":"12127"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-25/12127-govern-promou-participacio-catalans-residents-estranger-activitats-lleure-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.