El Departament d'Acció Climàtica obre la segona convocatòria dels ajuts per les aturades 2023 de la flota pesquera catalana per un import de 2,8 M€

També ha aprovat més d'1 M€ en ajuts a les confraries de pescadors i les seves federacions per compensar les despeses per les funcions que van desenvolupar com a entitats col·laboradores de l'Administració durant l'any 2022

Imagen del artículo El Departament d'Acció Climàtica obre la segona convocatòria dels ajuts per les aturades 2023 de la flota pesquera catalana per un import de 2,8 M€

La Generalitat de Catalunya ha publicat, en el marc del Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA), la segona convocatòria 2023 d'ajudes a la paralització temporal d'activitats pesqueres de la flota amb port base a Catalunya, per un import de 2,87 milions d'euros.

El 2023 es destinaran un total de 8 milions d'euros per a aquests ajuts destinats a les empreses i tripulacions de les flotes catalanes. Aquests ajuts ajudaran a pal·liar la reducció d'ingressos de les empreses pesqueres i els/les pescadors/es afectats/des per la reducció de dies de pesca a causa de l'aplicació del Pla pluriennal de la Unió Europea per a la pesca de demersals al Mediterrani occidental (MAP), en el cas d'arrossegament, i per les aturades biològiques de la resta de modalitats pesqueres.

Enguany s'han establert dues convocatòries separades per reduir el temps de pagament al sector. La primera convocatòria, de 4,8 M€, ja està en tràmit de resolució i amb la publicació d'aquesta convocatòria s'obre el termini perquè els armadors i autònoms enrolats, afectats per les paralitzacions temporals entre els mesos d'abril i agost, puguin accedir als ajuts.

Concretament, en aquesta segona convocatòria es preveuen els ajuts a la paralització de les flotes de les modalitats i ports següents:

  1. -Arrossegament: flota dels ports de Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Torredembarra, Tarragona, Cambrils, l'Ampolla, l'Ametlla de Mar, la Ràpita i les Cases d'Alcanar
  2. -Rastell de cadenes: flota dels ports de La Ràpita i l'Ametlla de Mar

Aquests ajuts estan cofinançats al 70% pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA); 30% a càrrec del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA) en el cas de la modalitat d'arrossegament, i 30% a càrrec del Departament d'acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) en el cas de les modalitats d'arts menors.

Garantir la competitivitat del sector pesquer és una de les estratègies de l'Estratègia marítima de Catalunya, a fi de reforçar el sector pesquer com un dels puntals de l'economia blava del país.

Més d'1 M€ per a les confraries i federacions de pescadors

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural també destina 1.131.446 euros als ajuts per al suport a les confraries de pescadors de Catalunya i les seves federacions corresponents a les despeses efectuades l'any 2022 en les funcions que han dut a terme com a entitats col·laboradores de l'Administració.

Enguany s'han aprovat les 30 sol·licituds presentades, 26 corresponents a confraries de pescadors, per un import de 874.615,52 euros, i quatre a les quatre federacions de confraries de pescadors, que han rebut 256.830 euros.

Les confraries de pescadors i les seves federacions constitueixen un element clau de l'economia social i cooperativa i aporten una doble utilitat a la societat. D'una banda, són generadores de riquesa i activitat econòmica, i, de l'altra, ajuden a donar resposta a reptes socials del sector pesquer.

Aquests ajuts contribueixen a la implementació de l'Estratègia marítima de Catalunya, per tal de reforçar el sector pesquer com un dels puntals de l'economia blava del país.



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12161 {"title":"El Departament d'Acció Climàtica obre la segona convocatòria dels ajuts per les aturades 2023 de la flota pesquera catalana per un import de 2,8 M€","published_date":"2023-07-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/372bf6df-5e1e-46b4-bbb4-e06689d98358.webp","id":"12161"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-24/12161-departament-accio-climatica-obre-segona-convocatoria-ajuts-aturades-2023-flota-pesquera-catalana-import-2-8-m https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.