Territori licita el projecte per a transformar en 2+1 el tram de la C-37 entre Manlleu i Torelló

Imagen del artículo Territori licita el projecte per a transformar en 2+1 el tram de la C-37 entre Manlleu i Torelló


  1. El projecte forma part del Pla 2+1 que està desenvolupant el Govern per a reduir el risc d'accidents frontals a la xarxa viària
  2. Abasta una longitud de més de 5,5 quilòmetres i comporta una inversió valorada en 5,6 MEUR

El Departament de Territori ha licitat la redacció del projecte per a la transformació del tram de la C-37 (eix Vic-Olot) entre Manlleu i Torelló en una via 2+1 per afavorir-ne la seguretat i funcionalitat. Aquesta actuació forma part del pla 2+1 que està desenvolupant el Govern per a la reducció dels accidents frontals, un dels tipus que més víctimes mortals i greus causa a la xarxa viària de la Generalitat.


El projecte que s'impulsa detallarà tècnicament les actuacions necessàries per a transformar aquest tram de carretera convencional d'un carril per sentit, que té una longitud de més de 5,5 quilòmetres, en una via 2+1. La redacció del projecte es licita per un import de 232.000 euros i un termini de 10 mesos. L'obra per a transformar aquest tram de la C-37 en una via 2+1 està valorada en 5,6 MEUR.


El sistema 2+1 consisteix en configurar tres carrils de circulació, on el carril central es va alternant en un sentit i en l'altre, per tal d'habilitar trams d'avançament segurs per als vehicles. A més, s'implanta una separació reforçada dels dos sentits de circulació, que pot ser una barrera física de formigó o d'altre tipus, senyalització horitzontal o elements d'abalisament. Per les característiques, traçat o funcionalitat de la carretera, hi ha trams en què s'opta per una solució intermèdia, on la secció de la via es manté i s'implanta el reforç dels sentits de la carretera.


Així, aquest programa incideix en dos factors relacionats amb els accidents frontals: els avançaments inadequats i la invasió del carril del sentit contrari per pèrdua de control o falta d'atenció. I, a més de millorar la seguretat viària, en habilitar un carril addicional, la carretera pot guanyar en fluïdesa de la circulació.

El programa 2023-2030 del Pla 2+1 inclou 400 quilòmetres d'una vintena de carreteres de la xarxa de la Generalitat, amb una inversió global de 660 MEUR.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12160 {"title":"Territori licita el projecte per a transformar en 2+1 el tram de la C-37 entre Manlleu i Torelló","published_date":"2023-07-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/9bc83077-4e17-4677-b5e0-4944557669aa.webp","id":"12160"} catalunya Delegació a la Catalunya Central,Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-24/12160-territori-licita-projecte-transformar-2-1-tram-c-37-manlleu-torello https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.