El Departament de Recerca i Universitats convoca la 34a edició dels Premis Nacionals de Recerca

El termini de presentació de candidatures per a totes les modalitats finalitza el proper 27 de setembreEls PNR consten de sis categories: Recerca, Talent Jove, Comunicació Científica, Mecenatge Científic, Partenariat Publicoprivat en R+I, i Innovació a la Creació d'una Empresa de Base Científica

Imagen del artículo El Departament de Recerca i Universitats convoca la 34a edició dels Premis Nacionals de Recerca


El Departament de Recerca i Universitats, mitjançant la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), ha convocat la 34a edició dels Premis Nacionals de Recerca (PNR 2023) amb la finalitat de fomentar el reconeixement social de la ciència i divulgar entre la societat catalana l'activitat científica dels investigadors i entitats vinculades al nostre país.

Els PNR reconeixen els diversos àmbits de l'activitat investigadora, així com les iniciatives de comunicació científica, mecenatge científic, cooperació publicoprivada en projectes de recerca i innovació (R+I) i la creació d'empreses de base científica a Catalunya. Els premis compten amb sis categories: Premi Nacional de Recerca a un investigador/a sènior, Talent Jove, Comunicació Científica, Mecenatge Científic, Partenariat Publicoprivat en R+I, i Innovació a la Creació d'una Empresa de Base Científica.

La presentació de candidatures per als PNR 2023 es pot formalitzar, fins al 27 de setembre, mitjançant aquest web on figura tota la informació necessària i les bases per a presentar la candidatura en qualsevol de les sis categories dels Premis Nacionals de Recerca. Les universitats, els centres de recerca, instituts universitaris de recerca, les acadèmies, les empreses i fundacions i, en general, tots els agents del sistema català de recerca i innovació, poden presentar candidatures a totes les categories.

El Premi Nacional de Recerca, guardona l'investigador o investigadora del sistema català de recerca, o català que desenvolupi la seva carrera a l'exterior, que hagi contribuït de manera significativa internacionalment a l'avenç d'una disciplina científica en qualsevol àmbit. La categoria al Talent Jove, vol estimular i reconèixer l'esforç dels investigadors i investigadores menors de 40 anys que, en la seva trajectòria professional, hagin destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball científic i de recerca. Aquestes dues categories estan dotades, respectivament, amb 40.000 euros, en el cas del Premi Nacional de Recerca, i amb 10.000 euros per al de Talent Jove. Ambdós guardonats reben també una peça escultòrica de l'autor Jordi Serra.

El Premi Nacional de Comunicació Científica, per la seva banda, reconeix la millor iniciativa recent de comunicació i divulgació científica de Catalunya en qualsevol dels possibles formats i mitjans existents, així com els professionals d'aquests àmbits. La quarta categoria, el Premi Nacional de Mecenatge Científic, suposa un reconeixement institucional a les persones, empreses o d'altres entitats per la seva contribució a la generació o donació de recursos filantròpics per recolzar un projecte científic a Catalunya. La cinquena categoria, el Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I, té com a finalitat reconèixer les activitats de partenariat publicoprivat en recerca i de cooperació entre el sector públic i el privat en activitats de recerca i innovació a Catalunya. La sisena categoria, el Premi Nacional d'Innovació a la Creació d'una Empresa de Base Científica, reconeix les universitats i centres de recerca impulsors d'empreses sorgides de l'entorn de la recerca a Catalunya.

Aquests quatre últims guardons (Comunicació Científica; Mecenatge Científic; Partenariat Publicoprivat en R+I i Innovació a la Creació d'una Empresa de Base Científica) no disposen de dotació econòmica i consisteixen en un reconeixement social amb el lliurament de l'escultura de Jordi Serra.

Guardonats PNR 2022

En l'última edició, els Premis Nacionals de Recerca han distingit en la seva categoria principal, el Premi Nacional de Recerca, l'economista Jaume Ventura, director i investigador sènior del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI), professor d'investigació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i del Barcelona School of Economics (BSE). En la categoria de Talent Jove, han guardonat Júlia Vergara-Alert, investigadora principal del Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA) i cap de grup de la línia de Coronavirus Zoonòtics de l'IRTA. A més, la Fundació BBVA ha estat distingida en la categoria de Mecenatge Científic i la Fundació La Marató de TV3, pel programa televisiu "La Marató de TV3", ho ha estat en la categoria de Comunicació Científica. El Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I ha estat per la iniciativa "UPF-CaixaBank-Economia en temps real" mentre que l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) ha estat guardonat amb el Premi Nacional d'Innovació a la Creació d'una Empresa de Base Científica per la creació de LuxQuanta.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12183 {"title":"El Departament de Recerca i Universitats convoca la 34a edició dels Premis Nacionals de Recerca","published_date":"2023-07-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/582a1e06-6f0a-4329-9174-e41d711c58ea.webp","id":"12183"} catalunya Joaquim Nadal Farreras,Recerca i Universitats https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-21/12183-departament-recerca-universitats-convoca-34a-edicio-premis-nacionals-recerca https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.