Més de 16.000 infants i joves participen aquest estiu en activitats de lleure a les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran

Les entitats organitzadores han notificat al Departament de Drets Socials 572 activitatsEl Pallars Sobirà és la comarca amb més persones inscrites, seguida de la Cerdanya, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell i l'Aran

Imagen del artículo Més de 16.000 infants i joves participen aquest estiu en activitats de lleure a les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran

Les entitats que organitzen activitats de lleure a les comarques de l'Alt Pirineu i a l'Aran han notificat al Departament de Drets Socials un total de 572 activitats per a aquest estiu. Fins ara s'hi han inscrit 16.807 infants i joves, que estaran acompanyats de 3.869 persones, entre monitors i monitores, dirigents i personal de suport. Per tipologia, les activitats es reparteixen de la següent manera: 213 acampades, 140 rutes, 108 casals de vacances, 92 colònies i 19 camps de treball.

Entitats, associacions educatives juvenils, associacions de famílies, empreses i institucions organitzadores poden notificar les activitats a la Direcció General de Joventut fins a 7 dies abans del seu inici, de manera que les xifres encara poden créixer les properes setmanes.

Enguany, amb 5.865 persones inscrites entre participants, dirigents i personal de suport, el Pallars Sobirà és la comarca amb més assistència, seguida de la Cerdanya (5.239), l'Alta Ribagorça (3.428), el Pallars Jussà (3.309), l'Alt Urgell (2.289) i l'Aran (546).

Visita de la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut i la directora general de l'ACJ a les activitats del Pirineu

Avui, la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat (SIAJ), Núria Valls i Carol, i la directora general de l'Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Laia Girós i Barrés, visiten diverses activitats de lleure d'estiu al Pirineu. Concretament, el casal de vacances de l'Ajuntament de Sort, l'acampada de l'Esplai Turons a Escalarre (La Guingueta d'Àneu) i el camp de treball mediambiental amb participants internacionals a Tavascan.

Imagen del artículo Més de 16.000 infants i joves participen aquest estiu en activitats de lleure a les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran

Ahir dijous, Valls i Girós van visitar el campament juvenil 'Els Vagons' d'Àger, gestionat per Fundesplai, on van estar conversant amb els infants i van poder conèixer les activitats organitzades per l'entitat, com ara un camp de treball propi amb immersió lingüística en anglès. La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut i la directora general de l'ACJ van visitar després l'alberg Xanascat de Tremp amb l'alcaldessa del municipi, Sílvia Romero, i el delegat del Govern de l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells. Finalment es van desplaçar al Prat del Mateu de Sarroca de Bellera, on van visitar l'agrupament escolta i guia Berenguer el Gran de Sant Cugat del Vallès.

Videocàpsules amb recomanacions per prevenir els efectes de la calor

Moltes de les activitats de lleure educatiu previstes a l'estiu es duen a terme en el medi natural. Enguany, als riscos habituals cal afegir els derivats dels factors climatològics com són la sequera o l'elevat risc d'incendi en determinades zones.

Per tot això, en el marc de la campanya d'activitats d'estiu d'educació en el lleure, la Direcció General de Joventut impulsa una acció de prevenció mitjançant la difusió de càpsules de vídeos curts, adreçades principalment a monitores i monitors, que inclouen recomanacions respecte a les activitats. S'han produït càpsules sobre tres àmbits temàtics concrets, en funció del tipus d'activitats (rutes i excursions; acampades, i colònies i casals).

El Departament de Drets Socials difon aquestes vídeocàpsules a les xarxes socials de la Direcció General de Joventut, així com a les entitats i persones del sector del lleure educatiu.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12176 {"title":"Més de 16.000 infants i joves participen aquest estiu en activitats de lleure a les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran","published_date":"2023-07-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/e7d47e18-e8a9-4b4d-b086-d18d2a1abf52.webp","id":"12176"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-21/12176-mes-16-000-infants-joves-participen-estiu-activitats-lleure-comarques-alt-pirineu-aran https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.