Més connectivitat i més velocitat en zones industrials i centres logístics a Catalunya

Imagen del artículo Més connectivitat i més velocitat en zones industrials i centres logístics a Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Govern, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, llença una convocatòria de subvencions que permetran millorar la competitivitat empresarial arreu del territoriSergi Marcén: "Una Catalunya ben connectada digitalment és una Catalunya amb independència socioeconòmica"

El Govern de la Generalitat, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, obre la convocatòria per a la concessió de les subvencions que han de reforçar la connectivitat en polígons industrials i centres logístics a tot el territori.

Les ajudes, que es podran sol·licitar fins al 31 d'octubre de 2023, s'orienten a zones d'activitat industrial i logística i formen part del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea - Next Generation EU. Mitjançant aquesta convocatòria es pretén facilitar i fomentar la instal·lació d'una xarxa de comunicacions electròniques d'alta velocitat en les zones industrials i centres logístics, així com, fàbriques, centres i dependències industrials que estiguin en les conegudes com a zones blanques- aquelles que no compten amb banda ampla ni està previst el seu desplegament pròximament.

Les opcions estan dividides en quatre línies de subvenció:

  1. Línia 1: Proporcionar connectivitat a xarxes.
  2. Línia 2: Instal·lar una xarxa de comunicacions en terrenys gestionats per una entitat de dret públic.
  3. Línia 2b: Instal·lar una xarxa de comunicacions en terrenys gestionats per una entitat de dret privat.
  4. Línia 3: Instal·lar una xarxa de comunicacions en cadascuna de les fàbriques, centres i dependències.

Des de la Secretaria que encapçala Sergi Marcén es veu com una oportunitat per a la cohesió del territori i una aposta clara perquè el conjunt de les activitats econòmiques disposin d'una connectivitat adequada que garanteixi la seva competitivitat empresarial i internacionalització.

Marcén subratlla que una "Catalunya ben connectada digitalment és una Catalunya amb independència socioeconòmica" i fa valdre la igualtat d'oportunitats en la competitivitat empresarial, en tant que afecta de manera positiva al conjunt de la població i el teixit econòmic. En aquest sentit, s'ha referit a la necessitat de continuar combatent "la bretxa digital entre zones rurals i urbanes amb l'objectiu de contribuir a millorar la vida de les persones".

Què cal saber abans de fer sol·licitud

  1. Per sol·licitar les subvencions, el projecte ha de ser executat per una persona instal·ladora de telecomunicacions acreditada i podeu consultar el llistat a la pàgina d'infraestructures.
  2. Les actuacions s'han de dur a terme dins l'àmbit de les anomenades zones blanques, que són aquelles zones del territori que no disposen de cobertura de xarxes de banda ampla de nova generació ni de previsió de desplegament per part de cap operador en el termini de tres anys.
  3. L'import de la subvenció, tal com recull la base reguladora, no pot superar el 80% del cost de tots els conceptes subvencionables.
  4. Per accedir al tràmit, cal anar al web tràmits de la Generalitat, triar la línia de subvenció, seguir el procediment i facilitar la documentació requerida.

El text íntegre de la resolució PRE/2540/2023, de 6 de juliol, sobre les subvencions, es pot trobar al portal dels documents oficials de la Generalitat de Catalunya.

La Secretaria, a més, ha posat a disposició dels ajuntaments, empreses i operadores una sessió d'acompanyament per entendre el procediment i una bústia on es poden adreçar els dubtes concrets sobre aquests ajuts: bustia.telecomunicacions@gencat.cat

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12190 {"title":"Més connectivitat i més velocitat en zones industrials i centres logístics a Catalunya","published_date":"2023-07-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/131bdb95-88d9-4bc6-9172-4c1f6eff72c4.webp","id":"12190"} catalunya Polítiques Digitals https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-20/12190-mes-connectivitat-mes-velocitat-zones-industrials-centres-logistics-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.