La consellera Meritxell Serret viatja demà a Roma per teixir aliances internacionals contra l'extrema dreta

Imagen del artículo La consellera Meritxell Serret viatja demà a Roma per teixir aliances internacionals contra l'extrema dreta

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, viatjarà demà a Roma amb l'objectiu de teixir aliances internacionals contra l'extrema dreta. Durant la visita a Itàlia, Serret es reunirà amb destacats parlamentaris de l'esquerra italiana, a qui traslladarà la voluntat del Govern de convertir Catalunya en un bastió contra l'extrema dreta. Aquestes reunions tenen lloc en el marc de les trobades que la consellera està mantenint les darreres setmanes en tots els seus viatges amb dirigents de forces d'esquerres tant a Europa com al continent americà.

En aquest sentit, a la capital italiana, la consellera Serret es reunirà, entre d'altres, amb Piero Fassino, diputat del Partit Democràtic, del qual va ser secretari nacional del 2001 al 2007. A més, Fassino és president del comitè sobre el compliment de les obligacions i els compromisos dels estats membres del Consell d'Europa i vicepresident de la comissió política del mateix Consell d'Europa. Fins fa poc, ha estat president de la Comissió d'Afers Exteriors de la Cambra dels Diputats italiana des del 2020. Fassino va ser ministre de Comerç Exterior i Justícia en els governs presidits per Massimo D'Alema, i alcalde de Torí del 2011 al 2016. Serret també s'entrevistarà amb Tatjana Rojc, senadora italiana del Partit Democràtic.

Durant el viatge, la consellera Meritxell Serret visitarà per primer cop la Delegació del Govern a Itàlia, encapçalada pel delegat Luca Bellizzi, i mantindrà una reunió de treball amb l'equip de l'oficina. Bellizzi acompanyarà Serret al llarg d'aquest viatge. La titular d'Acció Exterior i UE també es trobarà amb mitjans de comunicació italians.

Forjar una aliança progressista a Europa

L'objectiu d'aquesta ronda de contactes és compartir la necessitat de forjar una aliança progressista per fer front a l'onada reaccionària arreu. La consellera Serret així ho ha fet, per exemple, amb membres del Govern d'Eslovènia, al Comitè de les Regions, amb els ecologistes francesos o amb el Partit Demòcrata dels Estats Units.

En totes aquestes reunions, també en les de demà a Itàlia, la consellera ha informat de la disposició del Govern per teixir aliances amb l'objectiu de treballar plegats contra aquestes forces reaccionàries i la voluntat de l'executiu de construir des de Catalunya un front internacional contra l'extrema dreta.

Atenció a mitjans

La consellera farà una atenció a mitjans a les 13 h a la Colonna Traiana (Via dei Fori Imperiali, Roma).

Per cobrir informativament aquestes atencions a mitjans, cal acreditar-se a l'Oficina de Comunicació del Departament d'Acció Exterior i Unió Europea. Per fer-ho, cal enviar un correu a l'adreça italia@gencat.cat, indicar-hi nom i cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i categoria professional (redactor/a, fotògraf/a, càmera, etc.).

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12254 {"title":"La consellera Meritxell Serret viatja demà a Roma per teixir aliances internacionals contra l'extrema dreta","published_date":"2023-07-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/aa4967f1-8e89-4bfa-b262-9f8de36cdb29.webp","id":"12254"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-18/12254-consellera-meritxell-serret-viatja-dema-roma-teixir-aliances-internacionals-extrema-dreta https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.