L'Institut Català d'Energia organitza la segona edició del curs per a docents 'Ensenyament d'energia, com educar per un nou model energètic'

Imagen del artículo L'Institut Català d'Energia organitza la segona edició del curs per a docents 'Ensenyament d'energia, com educar per un nou model energètic'

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Institut Català d'Energia (ICAEN) ha organitzat, del 10 al 14 de juliol, la segona edició del curs per a docents 'Ensenyament d'energia, com educar per un nou model energètic', una iniciativa per introduir l'aprenentatge sobre energia a les aules de primària i secundària mitjançant un currículum operatiu específic sobre aquesta matèria. En aquesta edició, que ha comptat amb el suport de la cooperativa EduXarxa, s'ha format més de 20 docents de primària i secundària de diversos centres educatius de Catalunya.

El curs ha servit per treballar sobre el currículum operatiu de l'energia, un document de clarificació conceptual i didàctica que  desenvolupa les competències, les idees clau i els problemes i contextos que s'han de tenir en compte per construir un aprenentatge coherent i progressiu de la matèria. També ha permès pogut posar en comú bones pràctiques i problemàtiques que es donen a l'aula en l'ensenyament sobre energia, i s'han treballat conjuntament propostes pràctiques d'activitats d'aula per a poder desenvolupar el curs vinent.

El curs per a docents 'Ensenyament d'energia, com educar per un nou model energètic' s'emmarca en el programa Escola de l'Energia, un projecte de l'ICAEN que pretén promoure un ensenyament de qualitat sobre energia per tal que les noves generacions puguin disposar dels coneixements necessaris per a participar activament en el nou model energètic i continuar-ne la transformació.

Per assolir aquest objectiu, un dels requisits fonamentals és dotar d'eines els docents de l'ensenyament reglat i no reglat que treballen aquest tipus de continguts. L'energia és una disciplina transversal que abasta diverses assignatures i està present en tot l'itinerari escolar, en molts graus de formació professional i en moltes carreres universitàries, per la qual cosa el seu ensenyament pot esdevenir una tasca complicada si es vol fer de manera coherent i progressiva. Un altre factor que el curs té en compte és la relació entre els continguts més científics i les situacions quotidianes en les quals s'han de prendre decisions sobre energia. Tenir una bona base de coneixements pot promoure decisions més raonades i apoderades, i contribuir a que la ciutadania tingui un rol més actiu en el sistema energètic.

El desenvolupament del programa Escola de l'Energia a mig termini inclou l'organització del curs en diverses modalitats per als propers anys, el desenvolupament d'activitats d'alt valor pedagògic per posar a disposició dels docents, i també altres activitats de foment de l'ensenyament en energia. 

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12099 {"title":"L'Institut Català d'Energia organitza la segona edició del curs per a docents 'Ensenyament d'energia, com educar per un nou model energètic'","published_date":"2023-07-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/WhatsApp-Image-2023-07-10-at-09.57.38.jpeg_1211525798.webp","id":"12099"} catalunya Institut Català d'Energia (ICAEN) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-18/12099-institut-catala-energia-organitza-segona-edicio-curs-docents-ensenyament-energia-educar-nou-model-energetic https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.