Empresa i Treball destina 13 M d'euros a fomentar l'autoocupació de joves

Imagen del artículo Empresa i Treball destina 13 M d'euros a fomentar l'autoocupació de joves

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Les persones d'entre 18 i 29 anys poden sol·licitar a partir de demà l'ajut de 15.120 euros per posar en marxa un projecte professional com a persones treballadores autònomesCom a novetat, aquest any es reserven 500.000 euros del pressupost per a joves amb domicili fiscal a micropobles

El Departament d'Empresa i Treball, per mitjà de la Direcció General de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral, obre una nova convocatòria d'ajuts per fomentar l'autoocupació de joves.

El programa consisteix en una subvenció de 15.120 euros a joves d'entre 18 i 29 anys que iniciïn una activitat econòmica o professional com a persones treballadores autònomes i la mantinguin durant un mínim de 18 mesos ininterromputs. Amb aquesta mesura, s'ajuda les persones joves a posar en marxa un projecte professional, tot garantint-los un ingrés mínim a l'inici de la seva activitat econòmica.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, destaca que "Amb aquest programa, el Govern de la Generalitat continua oferint oportunitats a les persones joves, continua impulsant l'activitat econòmica i lluitant contra l'atur juvenil". En aquest sentit, recorda que "estem registrant les millors dades d'ocupació i d'atur dels darrers 15 anys a Catalunya".

El pressupost d'aquesta convocatòria és de 13 milions d'euros, cofinançada en un 40% pel Fons Social Europeu Plus.

Com a novetat, aquest any s'han reservat 500.000 euros del pressupost per a persones joves amb domicili fiscal a micropobles, és a dir, a algun dels 337 municipis de menys de 500 habitants que hi ha actualment al nostre país. D'aquesta manera, el Departament vol ajudar a combatre el despoblament de les zones rurals i evitar que moltes persones joves es vegin obligades a marxar per trobar feina.

Les sol·licituds es poden realitzar a partir de demà, 18 de juliol, a les 9 hores i fins al dia 20 de setembre a les 15 hores, només a través d'un d'aquests dos canals: canalempresa.gencat.cat ó tramits.gencat.cat.

Els requisits per sol·licitar l'ajut són:

  1. Tenir entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) a la data d'inici de l'activitat com a persona treballadora autònoma.
  2. Estar donada d'alta al registre del programa de Garantia Juvenil, en situació "inscrit beneficiari", el dia anterior a la data d'inici de la seva activitat com a persona treballadora autònoma.
  3. Haver iniciat l'activitat econòmica o professional com a persona treballadora autònoma, com a mínim, el dia abans de presentar la sol·licitud d'aquest ajut.
  4. Mantenir i acreditar, amb informació fiscal i/o de facturació, la realització de l'activitat econòmica o professional per la qual s'ha sol·licitat l'ajut durant un mínim de 18 mesos de manera ininterrompuda. Durant tot aquest temps no es pot estar contractat com a persona treballadora assalariada.
  5. Tenir i mantenir el domicili fiscal (i, si s'escau, el centre de treball) a Catalunya al llarg dels 18 mesos.
  6. Durant aquest temps, dur a terme amb aprofitament una acció de caràcter formatiu o de suport que contribueixi a millorar la gestió del negoci o que estigui relacionada directament amb l'activitat econòmica o professional desenvolupada.

L'any passat, 1.358 persones d'entre 18 i 29 anys es van beneficiar de l'ajut per al foment de l'autoocupació de joves del Departament d'Empresa i Treball.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12274 {"title":"Empresa i Treball destina 13 M d'euros a fomentar l'autoocupació de joves","published_date":"2023-07-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/78d4281e-d8ae-47df-8833-fc62e931a8d8.webp","id":"12274"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-17/12274-empresa-treball-destina-13-euros-fomentar-autoocupacio-joves https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.