58.631 infants i joves participen en activitats de lleure a les comarques gironines

Les entitats que organitzen activitats de lleure a les comarques gironines han notificat al Departament de Drets Socials un total de 1.356 activitats per aquest estiu.

Fins ara, s'hi han inscrit 58.631 infants i joves, 8.475 monitors/es i dirigents i 962 persones de suport. La gran majoria participen en algun dels 578 casals d'estiu. La resta d'activitats es reparteixen en 333 colònies, 270 acampades, 16 camps de treball i 159 rutes.

Entitats, associacions educatives juvenils, associacions de famílies, empreses i institucions organitzadores poden notificar les activitats a la Direcció General de Joventut fins a 7 dies abans de l'inici, de manera que les xifres encara poden créixer les properes setmanes. Segons les previsions del Departament, de juny a setembre s'arribarà a xifres similars a la participació de l'estiu passat, en què 63.421 nois i noies van participar en 1.539 activitats a la demarcació.

Enguany, amb 13.083 persones inscrites entre participants i dirigents, el Gironès és la comarca amb més assistència, seguida de l'Alt Empordà (9.862), Baix Empordà (9.831), Selva (8.971), Ripollès (8.802), Garrotxa (8.043), Cerdanya (5.114) i Pla de l'Estany (4.362).

Dimarts, la directora general de l'Agència Catalana de la Joventut, Laia Giròs, va visitar el camp de treball de la Vall d'en Bas i l'esplai el Cargol, a Puigpardines. En el decurs de la jornada, Girós va donar a conèixer les dades de participació d'activitats d'estiu a la demarcació.


Imagen del artículo 58.631 infants i joves participen en activitats de lleure a les comarques gironines

Visita al camp de treball i casa de colònies

La directora general de l'Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, acompanyada de l'alcalde de la Vall d'en Bas, Lluís Amat, va visitar el camp de treball "La Fortalesa del Puig de la Senyora", que es realitza a Sant Esteve d'en Bas i està organitzat per l'Associació Núria Social, entitat ubicada a Olot amb una llarga trajectòria en el camp del lleure educatiu. Els 24 joves que hi participen tenen entre 14 i 17 anys i provenen de diverses localitats catalanes, com Lleida, Mataró, Igualada, Banyoles, Barcelona, etc.

Les tasques principals del camp són la neteja forestal (extreure vegetació i roques d'un espai definit) i la recerca arqueològica, del que es pensa que podria ser una petita fortificació, però de la qual no se'n té cap constància documentada. Finalment es mirarà de senyalitzar la ruta que porta del poble fins al puig. En aquest camp, Núria Social compta amb la col·laboració del centre excursionista G.E.C.A. de la Vall d'en Bas i de la Fundació Moret i Margui que cedeix l'espai de pernoctació. 

Més enllà de les activitats del camp, l'equip de monitors i monitores ha preparat un seguit d'activitats de lleure que principalment es fan a la tarda i als vespres. D'entre les activitats destaquen les sortides en bicicleta a gorgs o espais naturals de la zona, una nit de bivac i els tallers d'astronomia i d'audiovisuals.

Durant la visita, la directora va poder conversar amb els participants i l'equip de monitors i veure in situ com es realitzaven algunes de les feines del camp.

Tot seguit, Girós també va visitar l'esplai el Cargol, de Sant Boi de Llobregat, afiliat a MCECC, que està realitzant una colònia de 8 dies de durada a la casa El Rourell, situada a Puigpardines. Un total de 16 monitors i monitores de l'esplai han organitzat ple d'activitats pels més de 90 infants i joves que participen d'aquestes colònies. L'esplai, que durant l'any realitza l'activitat normal de cap de setmana, a l'estiu acull un casal i una colònia per als infants i joves de l'entitat i també de la resta del municipi. Enguany, el centre d'interès triat per l'equip ha estat el d'Hotel Transilvània de manera que la casa de colònies s'ha decorat amb motius d'aquesta pel·lícula.

La directora va poder conversar amb la presidenta de MCECC i part de la seva junta, amb la responsable de l'esplai el Cargol i també amb el responsable de la casa de colònies.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12278 {"title":"58.631 infants i joves participen en activitats de lleure a les comarques gironines","published_date":"2023-07-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/8ca596e0-6199-4e76-b184-57c8420d152b.webp","id":"12278"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-16/12278-58-631-infants-joves-participen-activitats-lleure-comarques-gironines https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.