L'empresa catalana Rovasi redueix un 15% la seva petjada de carboni amb una nova estratègia de sostenibilitat

Imagen del artículo L'empresa catalana Rovasi redueix un 15% la seva petjada de carboni amb una nova estratègia de sostenibilitat

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. La pime, que s'especialitza en solucions d'il·luminació, ha implementat millores que disminueixen l'impacte de la fabricació dels seus productes, com ara l'aposta per la incorporació de nous materials, l'ecodisseny, o la instal·lació de plaques solars per obtenir prop del 50% de la seva energia
  2. Per a aquest projecte, Rovasi ha rebut un ajut de 5.000 euros en el marc dels Cupons de Canvi Climàtic d'ACCIÓ i el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
  3. Rovasi, que té una plantilla de 18 persones a Centelles, exporta els seus productes arreu del món, principalment a Europa, i també a Oceania, l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica

  4. L'empresa catalana Rovasi, especialitzada en la il·luminació tècnica i arquitectural, ha aconseguit reduir un 15% la seva petjada de carboni amb la implementació d'una nova estratègia de sostenibilitat. La pime ha realitzat una diagnosi per avaluar el seu impacte ambiental i, a partir d'aquí, ha incorporat una estratègia que els ha permès disminuir les emissions tant dels seus productes com del funcionament de l'empresa.

    Per a aquest projecte, Rovasi ha comptat amb un ajut de 5.000 euros en el marc dels Cupons de Canvi Climàtic d'ACCIÓ, en col·laboració amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través del programa ProACCIÓ Green. L'objectiu del programa, finançat amb el Fons Climàtic, és impulsar la innovació de les empreses catalanes per fer front al canvi climàtic.

    Quan va analitzar la seva petjada de carboni l'any 2021, Rovasi va situar-la en prop de 25 tones de gasos d'efecte hivernacle, una xifra que aquest 2023 ha reduït un 15%. D'acord amb la responsable de màrqueting de l'empresa, Glòria Blasi, "per la manera que tenim de ser com a empresa, sempre hem buscat la sostenibilitat des del disseny fins a la fabricació dels nostres productes, però vam veure la necessitat de definir i desplegar una estratègia específica per fer front als reptes actuals". D'aquesta manera, Rovasi ha "analitzat l'impacte ambiental de l'empresa, a banda d'estar treballant en una anàlisi del cicle de vida de diferents productes per poder determinar quin ús es feia d'embalatges, dels materials de producció i del consum que té cada lluminària per identificar alternatives de millora en cada etapa del procés". Concretament, l'empresa s'ha centrat en la millora de l'impacte de la fabricació dels seus productes, incorporant noves solucions en l'àmbit de l'ecodisseny, l'etiquetatge, l'ús de noves matèries primeres, la reutilització i el reciclatge.

    Blasi destaca també l'impacte de l'aposta per la sostenibilitat en els resultats de l'empresa. "Sobretot en la nostra activitat internacional, ja estem adonant-nos que els clients exigeixen saber quina és la nostra política de sostenibilitat, especialment des de mercats com els països escandinaus, que hi donen molta importància", subratlla. En aquesta línia, l'empresa també ha auditat la petjada de la seva pròpia activitat, avaluant l'ús d'energia (consum d'aigua o electricitat, per exemple) i el seu origen, a més d'avaluar els desplaçaments dels seus treballadors i els mitjans de transport que empraven. En aquest sentit, la pime ha instal·lat plaques solars a la seva seu que els permetran obtenir de fonts sostenibles fins al 47% de l'energia que requereixen. Com a part de la seva estratègia de sostenibilitat, Rovasi també opta per la producció i la col·laboració amb proveïdors de proximitat.

    Fundada el 1992, Rovasi té una plantilla de 18 persones (el 70% de les quals són dones) i seu central a Centelles (Osona). L'empresa proveeix solucions d'il·luminació per a hospitals, hotels o universitats, així com per a ús domèstic. Exporta la pràctica totalitat de la seva facturació (2,6 milions d'euros) arreu del món, principalment a Europa, i també a Oceania, l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica.

    El programa ProACCIÓ Green es cofinança a través del Fons Climàtic, que es nodreix amb el 50% dels ingressos obtinguts amb l'impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica i el 20% de la recaptació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient. L'aportació del Fons al programa va ser l'any 2022 de 3 milions d'euros. Aquest any, la dotació es doblarà i arribarà als 6 milions d'euros.


    Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

    Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

    Facebook @acciocat

    Linkedin ACCIÓ

    Youtube ACCIÓ


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12277 {"title":"L'empresa catalana Rovasi redueix un 15% la seva petjada de carboni amb una nova estratègia de sostenibilitat","published_date":"2023-07-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/9ba9c8ab-1d62-4d59-bdc9-7a89610e9021.webp","id":"12277"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-16/12277-empresa-catalana-rovasi-redueix-15-petjada-carboni-nova-estrategia-sostenibilitat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.