Detinguts dos homes membres d'un grup especialitzat en robar caixes fortes d'hotels en diferents ciutats de la Unió Europea

Imagen del artículo Detinguts dos homes membres d'un grup especialitzat en robar caixes fortes d'hotels en diferents ciutats de la Unió Europea

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

. L'equip conjunt d'investigació (ECI) format per agents del Cos de Mossos d'Esquadra amb agents del Cos Nacional de Policia els relaciona amb 14 robatoris amb força a caixes fortes d'hotels de la ciutat de Barcelona i de 2 robatoris més a Alacant. La investigació s'ha fet en coordinació amb EUROPOL ja que aquest grup criminal operava, a més d'Espanya, a Alemanya, Portugal, Àustria i la República Txeca.

. Els detinguts forçaven les caixes fortes, fent un forat al lateral per trencar els pistons de les caixes. Els robatoris es van produir a diferents hotels, i els autors van aconseguir robar més de 50.000 euros i diverses joies


Un equip conjunt d'investigació (ECI) format per agents del cos de Mossos d'Esquadra de les Unitats d'Investigació del districte de l'Eixample de Barcelona, agents de la Unitat de Multireincidents de l'Àrea d'Investigació Criminal de Barcelona i agents del Grupo de Delincuencia Especializada, Sección Unidad de Delincuència Especializada y Violenta (U.D.E.V), de la Brigada Provincial de Policia Judicial (B.P.P.J.) d'Alacant i agents del grup de Delinqüència Itinerant de la Comissaria General de Policia Judicial de Madrid, van detenir el dia 3 de juliol a Alacant, dos homes com a presumptes autors de 14 robatoris amb força a caixes fortes d'hotels de la ciutat de Barcelona, entre el mes de juny de 2022 i maig de 2023 i dos robatoris més a la ciutat d'Alacant ocorreguts el mes de juny de 2023.

La investigació s'ha fet en coordinació amb EUROPOL ja que aquest grup criminal, a més d'Espanya, també feia robatoris a Alemanya, Àustria, Portugal y la República Txeca

En una entrada i registre efectuada a un domicili el 4 de juliol a Vilajoiosa (Alacant) s'ha intervingut un Kit per entrar a habitacions i per obrir les caixes fortes, 1.000 € en efectiu, joies possiblement sostretes, targetes d'hotels i diferents peces de roba que duien en el moment dels fets. També s'ha intervingut un vehicle.

Els autors tenien un modus operandi que consistia en accedir a les habitacions dels hotels sense deixar rastre. Un cop a l'interior, forçaven la caixa forta fent una perforació al lateral de la mateixa, a l'alçada dels pistons, per tal de trencar-los i alliberar així el mecanisme de tancament de la porta de la caixa. Quan ja estava oberta, s'emportaven els diners i les joies que els clients de l'hotel hi havien deixat, però no els passaports o altres documents personals.


Entraven als hotels fent-se passar per clients


Els detinguts entraven a l'hotel fent-se passar per clients i buscaven possibles víctimes que sortien de la seva habitació, per accedir a l'interior i robar els objectes que dipositaven a les caixes fortes.

En alguna ocasió havien arribat a allotjar-se a l'hotel la nit anterior per fer control dels diferents clients que s'allotjaven a les habitacions i escollir així els que creien que podien tenir diners en efectiu guardats a les caixes fortes.

Durant la investigació es va fer una reunió operativa amb altres països europeus (Europol) per creuar dades d'intel·ligència que han servit per ubicar i al final detenir als investigats. Els detinguts tenien una alta mobilitat per tot el territori europeu, i algunes de les persones que havien col·laborat amb ells estan ingressades a presó a diferents països d'Europa (Àustria i Portugal).

Aquest grup criminal operava, a més d'Espanya, a Alemanya, Portugal, Àustria i la República Txeca.

Les dues persones detingudes van ingressar a presó després de passar a disposició judicial. La investigació continua oberta i no es descarta la detenció d'alguna persona més.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 14 de de juliol de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12295 {"title":"Detinguts dos homes membres d'un grup especialitzat en robar caixes fortes d'hotels en diferents ciutats de la Unió Europea","published_date":"2023-07-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/c9c4c42f-0c6d-4dea-8125-ff1f46c7bc3b.webp","id":"12295"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-14/12295-detinguts-dos-homes-membres-grup-especialitzat-robar-caixes-fortes-hotels-diferents-ciutats-unio-europea https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.