Conseller Campuzano: "Amb l'aliança amb entitats del tercer sector estem construint una xarxa de serveis a les persones amb discapacitat"

El titular de Drets Socials visita diferents equipaments socials a Girona, Llagostera i La Bisbal d'Empordà

Imagen del artículo Conseller Campuzano: Amb l'aliança amb entitats del tercer sector estem construint una xarxa de serveis a les persones amb discapacitat

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha fet aquest divendres una visita territorial a les comarques gironines on ha visitat diferents equipaments i s'ha pogut trobar amb els seus responsables i usuaris.

A primera hora ha visitat les noves llars residencials per a persones amb diversitat funcional que la Fundació Dr. Joan Pujol El Rusc ha posat en marxa aquest any a Girona. Tenen capacitat per a 15 persones repartides en tres unitats i el Departament de Drets Socials té concertades sis places. El projecte ha comptat amb una partida de 96.421 euros provinents del fons Next Generation EU destinats a la iniciativa La meva casa, al qual està adherit aquest projecte, i que aposta per la desinstitucionalització.

Imagen del artículo Conseller Campuzano: Amb l'aliança amb entitats del tercer sector estem construint una xarxa de serveis a les persones amb discapacitat

"És un projecte innovador amb què esperem demostrar que persones amb discapacitat intel·lectual poden viure en una llar residència de manera autònoma i independent", ha dit el conseller Campuzano. El Departament de Drets Socials proveirà 95 places més dins d'aquesta iniciativa a Catalunya, gràcies a un conveni que signarà amb la federació Dincat. Ho ha explicat el conseller, que ha recordat que a Catalunya hi ha 77.000 persones que tenen reconegut el grau de discapacitat intel·lectual. "Amb l'aliança i la cooperació d'entitats del tercer sector, que darrera tenen les famílies i els professionals, estem construint aquesta xarxa nacional de suports de serveis a les persones amb discapacitat", ha afegit.

Imagen del artículo Conseller Campuzano: Amb l'aliança amb entitats del tercer sector estem construint una xarxa de serveis a les persones amb discapacitat

El titular de Drets Socials també ha visitat el centre residencial Joan Suñer de la Fundació Privada Patronat Santa Creu de la Selva. Es tracta d'un edifici amb 115 habitatges destinats a persones majors de 65 anys i amb diferents espais comuns. Posteriorment, també ha visitat l'edifici de cohabitatge que aquesta fundació té a Llagostera en el marc del projecte Conviure+60 i que, a més de pisos de protecció oficial, vol fomentar la vida comunitària dels seus usuaris.

A la tarda, el titular de Drets Socials farà una visita institucional a l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà i posteriorment visitarà el centre per a gent gran Zoilo Feliu de la mateixa població.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12287 {"title":"Conseller Campuzano: \"Amb l'aliança amb entitats del tercer sector estem construint una xarxa de serveis a les persones amb discapacitat\"","published_date":"2023-07-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/54aea019-94ec-4571-8ce5-8074f94053a7.webp","id":"12287"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-14/12287-conseller-campuzano-alianca-entitats-sector-construint-xarxa-serveis-persones-discapacitat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.