La Direcció General de Policia publica la licitació de 800 noves càmeres unipersonals amb un pressupost d'un milió d'euros

Imagen del artículo La Direcció General de Policia publica la licitació de 800 noves càmeres unipersonals amb un pressupost d'un milió d'euros

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els Dispositius Personals de Gravació s'utilitzaran per a l'enregistrament de situacions que suposin un risc personal per als Mossos d'Esquadra o terceres persones o puguin causar danys materials. Amb aquesta incorporació es materialitza el requeriment de la Comissió d'Estudi sobre el Model Policial en relació amb la traçabilitat en l'ús de les llançadores en actuacions d'ordre públic, i s'amplien funcionalitats com la retransmissió en directe de les imatges i el posicionament GPS dels dispositius

La Direcció General de la Policia del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya ha fet pública la licitació d'un Sistema de Dispositius Personals de Gravació (DPG) que permeti el registre audiovisual de les actuacions policials de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra (PG-ME). El sistema inclourà 800 càmeres unipersonals, el software de gestió (allotjat en servidors externs a la Direcció General de la Policia - DGP) i un servei de manteniment informàtic. Els nous dispositius serviran per donar resposta a les necessitats actuals del cos de Mossos d'Esquadra.

Els Dispositius Personals de Gravació (DPG) són una eina destinada, com a criteri general, a l'enregistrament de situacions que comportin un risc concret i immediat per a vida o la integritat física dels agents o de terceres persones, o que provoquin danys materials a les coses. En concret, els DPG es poden fer servir davant la comissió de fets delictius, i també davant la comissió d'infraccions administratives greus o molt greus. A més de les casuístiques exposades, l'ús del DPG esdevé obligatori en el cas de fer ús del Dispositiu Conductor d'Energia (DCE), enregistrant l'actuació policial que en motiva el seu ús, d'acord la Instrucció 4/2018, de 20 d'abril de 2018, sobre la regulació de l'ús dels DCE per part dels membres de la PG-ME.

Les primeres càmeres es van incorporar amb els dispositius conductors d'energia. Els primers dispositius es van incorporar a la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra a finals de juny de 2018, i fins al 2022 s'han anat adquirint progressivament fins arribar als 184 dispositius.

A causa de la descatalogació d'alguns dels models, que deixa sense servei tècnic els aparells per a possibles reparacions o revisions, ara mateix la PG-ME necessitava poder augmentar-ne el nombre, especialment tenint en compte que cada cop que la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra ha de fer ús del Dispositiu Conductor d'Energia també cal obligatòriament que activi el Dispositiu Personal de Gravació.

Donar resposta a la comissió d'estudi sobre el model policial

Així doncs, l'ampliació del nombre de càmeres permetrà satisfer determinats serveis policials i ampliar de més dispositius a les unitats d'ordre públic quan es fa ús de les llançadores.

D'aquesta manera es dóna cobertura al requeriment parlamentari de traçabilitat en l'ús d'aquest recurs en actuacions d'ordre públic, i ampliar funcionalitats, principalment, incorporant la retransmissió en directe del vídeo, el posicionament GPS dels dispositius i l'opció d'enregistrar els minuts previs al moment en què s'activa el dispositiu d'enregistrament per poder tenir més informació del context de la situació.

La licitació del subministrament del Sistema de Dispositius Personals de Gravació, per a la Direcció General de la Policia, compta amb un pressupost d'1.097.470 euros.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 14 de juliol 2023


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12283 {"title":"La Direcció General de Policia publica la licitació de 800 noves càmeres unipersonals amb un pressupost d'un milió d'euros","published_date":"2023-07-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/b9c9d831-f0ff-4bdb-bb0a-2d21be565a48.webp","id":"12283"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-14/12283-direccio-general-policia-publica-licitacio-800-noves-cameres-unipersonals-pressupost-milio-euros https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.