L'ICAEN participa al Barcelona International Youth Science Challenge (BIYSC) de la Fundació Catalunya La Pedrera

Imagen del artículo L'ICAEN participa al Barcelona International Youth Science Challenge (BIYSC) de la Fundació Catalunya La Pedrera

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) ha impartit aquest dissabte, per encàrrec de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), un taller a més de 100 joves de tot el món, en el marc del programa Barcelona International Youth Challenge (BIYSC) de la Fundació Catalunya La Pedrera. Els investigadors que han impartit el taller han estat Juan Carlos González Rosillo, Philipp Langner, Fernanda Monteiro i Fjorello Buzzi, del grup de Nanoiònica i Piles de combustible.

L'objectiu del taller, titulat "Nanomaterials, IoT, and Renewable Energy: Empowering Sustainable Urban Development", ha estat que els participants poguessin explorar els beneficis dels nanomaterials, les claus de l'Internet de les coses i les necessitats d'emmagatzematge d'energia que tenen les ciutats per estar més interconnectades en el futur i fer un ús més eficient de l'energia. També s'han abordat àmbits com el procés d'electròlisi de l'aigua -necessari per a la generació- i la manera com es pot emmagatzemar l'hidrogen i reutilitzar gràcies a les cel·les electrolítiques.

Els alumnes del taller, d'entre 14 i 17 anys, han participat en el programa de dues setmanes, que es duu a terme a Barcelona amb la col·laboració de 13 centres de recerca de Catalunya. Aquesta edició els estudiants han provingut d'una vintena de països: Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà, Xile, Croàcia, França, Alemanya, l'Índia, Japó, Corea del Sud, Macedònia, Nova Zelanda, Palestina, Polònia, Romania, Rússia, Espanya, Regne Unit i els Estats Units.

Aquesta és la segona vegada que l'ICAEN participa en aquest programa, com a part del conveni de col·laboració subscrit amb la Fundació Catalunya La Pedrera, amb el suport de l'IREC. L'ICAEN desenvolupa actuacions en l'àmbit educatiu per a fomentar les vocacions científiques entre els joves i ajudar a incrementar el nombre de talents científics al sector energètic.

En aquest mateix sentit, l'ICAEN està organitzant o col·laborant en iniciatives com el curs Bojos per l'Energia -també en el marc de la Fundació Catalunya La Pedrera-; l'Escola de l'Energia, un programa propi que ofereix eines pedagògiques als docents per a incrementar l'ensenyament de qualitat sobre energia en l'àmbit reglat; i en diverses actuacions per a fomentar els cicles professionals d'energia a Catalunya.

Catalunya es troba en el procés de transformar el seu model energètic, basant-lo en les energies renovables i un rol molt més actiu de la ciutadania. Aquesta transició requerirà de noves generacions de professionals i científics que la duguin a terme, i per això l'ICAEN treballa per detectar fomentar noves vocacions i talents entre la gent jove i  orientar-los cap a àmbits formatius i laborals relacionats amb l'energia.

 

 

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12102 {"title":"L'ICAEN participa al Barcelona International Youth Science Challenge (BIYSC) de la Fundació Catalunya La Pedrera","published_date":"2023-07-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/FotoBiysc_2023.jpg_2102391413.webp","id":"12102"} catalunya Institut Català d'Energia (ICAEN) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-10/12102-icaen-participa-barcelona-international-youth-science-challenge-biysc-fundacio-catalunya-pedrera https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.