Drets Socials obre la convocatòria dels Premis Recerca i Innovació en serveis socials bàsics 2023

Els dos guardons, dotats amb 12.000 euros respectivament, volen impulsar la recerca i la innovació per millorar el Sistema català de serveis socials

El Departament de Drets Socials, a través de la Direcció General de Serveis socials, ha obert la convocatòria dels Premis de Recerca i Innovació en serveis socials bàsics per a l'any 2023, dos guardons que volen impulsar la recerca i la innovació en entitats o persones que treballen per millorar el Sistema català de serveis socials. El termini per a la presentació dels formularis de sol·licitud finalitza a les 15h del proper 26 de juliol.

Imagen del artículo Drets Socials obre la convocatòria dels Premis Recerca i Innovació en serveis socials bàsics 2023

La Direcció General de Serveis Socials, dins del marc que estableix el II Pla estratègic de serveis socials 2021-2024, convoca aquest any 2023 dos premis, un de recerca i un altre d'innovació, amb la voluntat de reconèixer, impulsar i potenciar noves actuacions i investigacions inèdites, relacionades amb el disseny, el funcionament, els impactes i els resultats en l'àmbit dels serveis socials bàsics.

Mitjançant aquests dos premis, es pretén, d'una banda, identificar les necessitats o mancances que manifesten la població receptora dels serveis socials bàsics i les entitats que els presten, i, d'altra banda, determinar quines innovacions són necessàries per donar-hi resposta.

Així doncs, l'objectiu dels dos premis -un de recerca i un d'innovació- és reconèixer accions, treballs, innovacions i recerques que, des d'àmbits professionals diferents, tractin els serveis socials o proposin reflexions i actuacions orientades a millorar el Sistema Català de Serveis Socials i adaptar-lo a una població catalana en profunda transformació.

Els premis es dirigeixen a les persones jurídiques, ens locals, a l'àmbit acadèmic i universitari i als professionals de les àrees bàsiques de serveis socials. Els treballs, programes o iniciatives objecte d'aquests premis s'han d'haver fet i implementat totalment durant els dos anys abans de l'any de la convocatòria i fins a la data de publicació de la convocatòria corresponent. També han d'incloure la perspectiva de gènere, a fi d'assegurar un impacte positiu sobre la igualtat de dones i homes.

La partida pressupostària relativa als premis de recerca i innovació té una dotació anual de 24.000 euros, que es distribueix en 12.000 euros per a cada un dels dos guardons.

Enllaç per saber tots els detalls: Premis de recerca i innovació en serveis socials


II Pla estratègic

El II Pla estratègic de serveis socials 2021-2024 (PESS) està impulsat pel Departament de Drets Socials com a marc de referència per a la planificació del Sistema Català de Serveis Socials. Té l'objectiu de donar resposta als reptes sociodemogràfics que l'estat de benestar actual ha d'afrontar: les desigualtats socials arran de les successives crisis econòmiques, la feminització del risc de pobresa o exclusió, l'increment de l'envelliment, el sobreenvelliment i la discapacitat, i la diversificació de la societat catalana i la de les llars que la componen.


Premis Serveis Socials

En el marc del congrés Inclusió.cat celebrat el passat mes de juny es va fer l'acte de lliurament dels diplomes acreditatius del I Premi de Recerca i Innovació dels Serveis Socials Bàsics. El projecte 'Oportunitats per a les persones, impuls per al territori', del Consell Comarcal del Pallars Jussà, va ser el guanyador del I Premi d'Innovació. El projecte planteja —des d'una perspectiva innovadora— una oferta integral de serveis de proximitat com a oportunitat per al territori i per a les persones que hi viuen, posant el focus en aquelles que necessiten suport per construir el seu projecte de vida.

L'altre projecte distingit va ser 'Habiba, Dones i Salut Comunitària a l'Alt Empordà', impulsat per l'Equip d'Inclusió i Atenció a la Comunitat del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. La iniciativa ha consistit a generar espais de treball comunitaris i eines per acompanyar i empoderar les dones immigrades com a actius en salut.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11702 {"title":"Drets Socials obre la convocatòria dels Premis Recerca i Innovació en serveis socials bàsics 2023","published_date":"2023-07-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/b44350cd-bdf8-4c4d-b1d3-ad28b40bb26c.webp","id":"11702"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-08/11702-drets-socials-obre-convocatoria-premis-recerca-innovacio-serveis-socials-basics-2023 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.