Signat el protocol que dota la Generalitat de 914 milions per a obres a l'N-II al Maresme, l'N-260, l'AP-7, l'AP-2 i de dos intercanviadors ferroviaris

Imagen del artículo Signat el protocol que dota la Generalitat de 914 milions per a obres a l'N-II al Maresme, l'N-260, l'AP-7, l'AP-2 i de dos intercanviadors ferroviaris



  1. La consellera Ester Capella signa el document que atorga 384 milions per a treballs al Maresme, 260 als del Pirineu, 250 als nous enllaços a les autopistes AP-7 i AP-2 i 20 als intercanviadors ferroviaris entre FGC i Rodalies Renfe


La consellera de Territori, Ester Capella, ha signat aquesta matí el protocol que permetrà que Catalunya rebi els 914 milions d'euros associats a les encomanes de gestió per executar les obres de millora de l'eix pirinenc, l'N-260, les de la pacificació de l'NII i els nous accessos de la C32 al Maresme, les dels nous accessos a l'AP7 l l'AP2 i els dos intercanviadors ferroviaris entre la línia del Metro del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l'R8 de Rodalies Renfe a Volpelleres i l'Hospital General. La consellera també ha signat el protocol que garanteix la redacció i el finançament del projecte de la Ronda Nord dels sistemes urbans de Terrassa, Sabadell i Castellar, proposada en el Pla Específic de Mobilitat del Vallès.


"Amb l'acord que he signat avui", ha assenyalat la consellera, "hem aconseguit que Catalunya rebi 914 milions que es podran destinar a actuacions arreu del territori. Ens permetrà fer millores, del tot necessàries per a l'equitat territorial, a l'N-260 al Pirineu, pacificar l'N-II al Maresme, fer nous accessos a la C-32, també al Maresme,i a les autopistes estatals AP-7 i AP-2 i dos intercanviadors ferroviaris bàsics per connectar la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat amb Rodalies a Volpelleres i Hospital General", ha exposat.


Pel que fa a les obres a la comarca del Maresme, tenen el seu antecedent en un conveni signat entre el Govern i el Ministerio l'any 2009 per fer obres a la C-32. L'Estat va invertir només 90 dels 400 euros del conveni. L'actual acord recull aquell deute pendent que ara, actualitzat a l'IPC, es xifra en 384 milions. Aquests diners es transferiran a la Generalitat per executar les obres dels nous accessos a la C-32 i la pacificació de l'N-II. Davant de la situació nova generada per l'alliberament dels peatges i amb la voluntat de millorar el corredor C-32/N-II, adequant l'N-II a la nova funcionalitat com a via local, pacificant-la i millorant la seva connectivitat de la C-32, les obres previstes consistiran a:


  1. Actuacions de millora de connectivitat de la C-32 i entorn, amb l'execució de nous enllaços i la millora de les connexions amb l'N-II i la resta de la xarxa viària local i municipal.
  2. Pacificació de la N-II i creació d'un carril per a bicicletes i vianants.
  3. Actuacions al corredor viari per millorar la permeabilitat transversal, la integració territorial i les infraestructures de transport públic.
  4. Actuacions de descarbonització i digitalitzacions del corredor, afavorint l'eficiència energètica i la reducció dels impactes ambientals.
  5. Millora de la mobilitat del corredor amb la Selva Marítima, cobrint el dèficit de connectivitat i capacitat.


Millora de la connectivitat de l'AP2 i l'AP7


El protocol signat també preveu actuacions de millora de la connectivitat de les autopistes estatals AP-2 i l'AP-7 per fer-les més accessibles al territori i adaptar-les a la nova configuració de la mobilitat fruit de l'alliberament dels peatges el setembre de 2021. El Ministeri tenia previst construir nous accessos a l'AP7 i l'AP2. L'acord tancat ara permet incloure a la llista la millora i construcció d'alguns accessos no previstos inicialment. A partir d'aquí, la Generalitat estudiarà quins accessos són els prioritaris i hi destinarà els 250 milions que transferirà l'Estat. Les actuacions es concreten en:

  1. Millora d'enllaços existents per tal d'augmentar-ne la seva capacitat i funcionalitat.
  2. Nous enllaços que millorin l'accessibilitat i les seves connexions amb la resta de la xarxa viària i millores a la xarxa complementària. Entre aquests nous enllaços hi hauria, per exemple, els de Sant Celoni a la C35, a la C-51 a El Vendrell o Masdenverge, a l'AP-7 o el de Castelldans a l'AP-2.


Millora de l'Eix Pirinenc (N-260)


Com en el cas anterior, la Generalitat impulsarà els estudis pertinents per establir les prioritats d'actuacions a l'Eix Pirinenc (N-260), principalment a la demarcació de Lleida, una demanda històrica del territori, i hi destinarà els 260 milions que transferirà l'Estat.


Les actuacions del Pla d'actuacions a l'Eix Pirinenc consistiran en:


  1. Rehabilitació de ferm i actuacions de manteniment i explotació a l'N-260.
  2. Millores de seguretat a l'N-260 i als seus elements de connexió.
  3. Actuacions de nova infraestructura o condicionament a l'N-260


Intercanviadors a la xarxa ferroviària


El darrer Pla Director d'Infraestructures preveia la construcció de dos nous intercanviadors entre el Metro del Vallès de FGC i l'R-8 de Rodalies Renfe a les estacions de Volpelleres i Hospital General, a Sant Cugat del Vallès. El protocol preveu que la Generalitat en faci el projecte, previ estudi d'Adif coordinat amb la Generalitat, i executi les obres amb un cost de 20 milions d'euros que transferirà l'Estat. Els projectes recollits al protocol són:


  1. Un nou intercanviador a l'estació d'Hospital General de la línia S1 entre FGC i Rodalies.
  2. Un nou intercanviador amb l'estació de Volpelleres de la línia S2 de FGC i Rodalies.


En paral·lel a la firma del protocol d'aquestes quatre encomanes de gestió, la consellera també ha signat el protocol que garanteix la redacció i finançament del projecte de la Ronda Nord dels sistemes urbans de Terrassa, Sabadell i Castellar, proposada en el Pla Específic de Mobilitat del Vallès, donant compliment així a l'acord de pressupostos tancat amb el PSC. Aquest protocol preveu que sigui la Generalitat que redacti i executi aquesta nova connexió entre Terrassa i Sabadell, seguint els criteris que marca el Pla Especial de Mobilitat del Vallès.


Ficheros adjuntos

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11693 {"title":"Signat el protocol que dota la Generalitat de 914 milions per a obres a l'N-II al Maresme, l'N-260, l'AP-7, l'AP-2 i de dos intercanviadors ferroviaris","published_date":"2023-07-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/bcd7b902-8f5b-4b58-9f6d-0466ce7eefbc.webp","id":"11693"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-07/11693-signat-protocol-dota-generalitat-914-milions-obres-ii-maresme-260-ap-7-ap-2-dos-intercanviadors-ferroviaris https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.