Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona un receptador amb tretze rellotges valorats en 400.000€ amagats en el seu domicili en un peluix, sabates i làmpades

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona un receptador amb tretze rellotges valorats en 400.000€ amagats en el seu domicili en un peluix, sabates i làmpades

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La investigació es va iniciar el passat 5 de juny arran del robatori d'un rellotge de luxe al centre de Barcelona. Les gestions dels investigadors van permetre identificar un domicili que utilitzaven els lladres dels fets per refugiar-se i amagar els rellotges. Els autors buscaven víctimes turistes, utilitzaven la violència per cometre el robatori i escollien sempre rellotges tenint en compte el valor d'aquests i la facilitat per transportar-los i amagar-los

. El Grup Titani, que s'encarrega d'investigar i detenir els autors de robatoris violents de rellotges de luxe, també genera intel·ligència policial, detecta dinàmiques delictives i dissenya respostes policials per lluitar contra aquest fenomen d'impacte internacional



Agents dels Mossos d'Esquadra del Grup Regional Titani de Barcelona especialitzat en la investigació de robatoris violents de rellotges han desmantellat un punt de receptació de rellotges de luxe provinents de robatoris violents comesos a Barcelona. A l'interior del pis, situat al districte de Sant Martí, es van localitzar tretze rellotges valorats en gairebé 400.000 €. Els amagava en diferents objectes a l'interior del domicili on vivia: un peluix, en sabates i, fins i tot, en làmpades de sostre per dificultar la seva localització.

La investigació es va iniciar arran d'una denúncia del dia 5 de juny quan es va produir un robatori violent d'un rellotge valorat en 8.500 € al districte de Sant Martí. Els autors es movien en zones on hi havia turistes, i coordinaven per seleccionar víctimes, protegir l'actuació delictiva i garantir la fugida per evitar la seva detenció.

Quan es va cometre el fet, un dels autors es va apropar a la víctima per l'esquena i la va agafar del braç on portava el rellotge. Li va realitzar diverses estrebades, fins aconseguir sostreure-li i va marxar en patinet amb un altre home que vigilava l'actuació. El modus operandi utilitzat en aquest cas es correspon al que fan servir altres lladres especialitzats en aquesta tipologia delictiva. Acostumaven a sostreure les pertinences personals emprant violència premeditada per aconseguir els seus objectius criminals. També acorralaven les seves víctimes i si era necessari l'agredien per aconseguir els seus objectius.

Les gestions d'investigació van permetre identificar un pis on vivien autors de fets delictius i on amagaven els rellotges per després col·locar-los al mercat il·lícit. Durant l'entrada i escorcoll judicial a l'habitatge es van recuperar 13 rellotges de luxe valorats en gairebé 400.000 euros, amagats en llocs poc comuns com sabates, làmpades de sostre i en un peluix.

A l'interior hi havia un home, que acumula cinc antecedents per delictes contra el patrimoni, que va quedar detingut per un delicte de receptació. Dos lladres més vinculats amb el detingut que vivien en aquest domicili tenen una ordre de cerca i detenció per la seva implicació amb els fets del dia 5. Fruit de les gestions d'investigació, s'ha determinat que han fugit del país per la pressió policial que es realitza des de Barcelona per part d'efectius de paisà dels Grups de delinqüència urbana i del Grup Titani.

Les persones denunciades acumulen un total de vuit requeriments i 35 antecedents policials.


Les xarxes criminals darrera la receptació


El Grup Titani es va crear ara fa un any a la Regió Policial Metropolitana Barcelona per combatre aquesta activitat delictiva i fer front a delinqüents multireincidents especialitzats en aquest tipus de robatoris. Investiga i radiografia el fenomen, genera intel·ligència policial i detecta dinàmiques delictives per dissenyar respostes policials per minimitzar l'acció delinqüencial. Aquest és un fenomen transnacional que s'estén per totes les capitals mundials amb un fort impacte turístic.

L'acció conjunta del Grup Titani i dels Grups de delinqüència urbana augmenta la pressió policial sobre aquests delinqüents i incrementa la resolució dels fets. A més permet generar intel·ligència policial sobre aquest àmbit i conèixer l'abast del fenomen, establint relacions entre el crim organitzat i la delinqüència comuna que opera a la ciutat.

Els investigadors treballen amb la hipòtesi que darrera la receptació d'aquests rellotges que tenen un alt valor econòmic, fins i tot alguns són peces exclusives i úniques, hi ha xarxes criminals que s'encarreguen de vendre'ls a l'estranger on les dificultats per seguir-ne el seu rastre es redueixen dràsticament.


Resolts dos robatoris més

El grup Titani va resoldre el mes de maig i juny dos robatoris comesos per delinqüents especialitzats amb la detenció de quatre homes. En els dos casos actuaven conjuntament i de manera coordinada per cometre el robatori, escollint la víctima.

En la primera investigació, d'uns fets del dia 17 de maig, un dels autors de manera discreta va senyalar al seu grup la persona que portava el rellotge de luxe i es va quedar a un segon pla. La víctima va ser abordada per un segon autor que la va agafar per l'esquena i el braç per arrencar-li el rellotge i un anell que portava posat. Mentrestant un tercer autor va agafar un patinet elèctric i es va situar a un lloc estratègic per fugir amb l'autor dels fets. El rellotge sostret estava valorat en 50.000€ i l'anellen 50.000€.

Fruit de les gestions d'investigació, el passat 1 de juny es van detenir dos dels autors que van passar a disposició judicial davant del Jutjat d'Instrucció núm.6 de Barcelona .

El 22 d'abril va succeir un altre cas on un dels autor va interactuar amb les víctimes minuts abans de cometre el fet. Demanava una fotografia i posteriorment l'home es va fer un selfie amb ell. Va aprofitar les imatges per marcar les possibles víctimes.

Posteriorment un altre membre del grup va realitzar l'estrebada del rellotge, valorat en 5.000 euros, que portava posat la víctima. Desprès de la confusió del moment, la persona afectada va poder relacionar els dos detinguts i va entendre l'actitud estranya de la persona amb la que acabava d'interactuar. Mentre la víctima es trobava a dependències policials per denunciar els fets, va reconèixer un dels autors, quan uns agents el conduïen a dependències a efectes d'identificació per altres fets delictius.

Durant la investigació es va poder identificar l'altre autor i finalment el 24 de Maig es van detenir els dos autors. Ambdós van passar a disposició judicial davant del Jutjat d'Instrucció núm. 6 de Barcelona.

Els detinguts de les dues investigacions acumulen un total de 34 antecedents.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 7 de Juny de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11681 {"title":"Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona un receptador amb tretze rellotges valorats en 400.000€ amagats en el seu domicili en un peluix, sabates i làmpades","published_date":"2023-07-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/a22ac560-e8bf-4872-b8ef-1b97423dc494.webp","id":"11681"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-07/11681-mossos-esquadra-detenen-barcelona-receptador-tretze-rellotges-valorats-400-000-amagats-seu-domicili-peluix-sabates-lampades https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.