Boí Taüll acollirà dues proves de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya el gener de 2024

L'estació serà la seu de la tercera parada del circuit de Copa del Món amb les proves Sprint i Relleus Mixtos el 27 i 28 de generBoí Taüll té una provada experiència en grans esdeveniments ja que va acollir els mundials ISMF Skimo World Championships 2023 i els Campionats d'Europa de 2022

Imagen del artículo Boí Taüll acollirà dues proves de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya el gener de 2024

Boí Taüll, l'estació més alta de Catalunya amb el seu cim a 2.750 m, acollirà el 27 i 28 de gener de 2024 dues proves de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya. L'estació, gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ja ha estat la seu oficial dels ISMF World Championships Skimo el febrer de 2023 i dels campionats europeus d'esquí de muntanya el febrer de 2022 amb gran èxit. Aquesta competició està organitzada, homologada i recolzada per la Federació Internacional d'Esquí de Muntanya (ISMF), la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

A Boí Taüll es disputarà la tercera parada del circuit de Copa del Món i es faran les proves Sprint i Relleus Mixtos, dues especialitats que seran olímpiques als JJOO de Cortina Milano 2026. D'una banda, la cursa Sprint és una cursa molt ràpida on l'atleta ha de completar la totalitat del recorregut en el menor temps possible, amb un temps d'uns tres minuts en els primers participants. Es tracta d'una prova individual que combina les característiques i tècniques bàsiques de l'esquí de muntanya en pujada amb pells, tram a peu amb esquís a l'esquena i una única baixada. D'altra banda, la modalitat de Relleus es composa d'equips mixtos de dues persones. Cada membre de l'equip ha de completar dues voltes a un circuit establert de dues pujades i dues baixades amb un tram amb esquís a la motxilla

El president d'FGC, Toni Segarra i Barreto, ha afirmat que "cada competició internacional que ens encarreguen és un oportunitat més de demostrar el nostre treball i la nostra implicació amb els nostre objectius: la promoció dels esports d'hivern i el nostre compromís amb l'esport d'alta competició. Boí Taüll s'ha consolidat com a amfitrió de les proves d'skimo pel gran resultat organitzatiu que hi ha hagut en els certàmens anteriors i podem dir que totes les estacions de muntanya d'FGC són referents de qualitat pels seus bons equipaments, el seu bon servei i per les seves bones condicions per a la pràctica dels esports d'hivern". En aquest sentit, Segarra ha afegit que "aquests esdeveniments ens permeten promocionar i donar a conèixer no només les nostres estacions, sinó tot el Pirineu i els seus paisatges. El nostre compromís és generar oportunitats i col·laborar en el desenvolupament econòmic de les zones on estem implantats."

Copa del Món ISMF 2023-2024

El circuit de la Copa del Món ISMF 2023-2024 comptarà amb set parades. S'iniciarà temporada a Val Thorens (FRA) amb curses Verticals, Sprint i Relleus Mixtos entre el 24 i el 26 de novembre de 2023. A continuació, el circuit es trasllada als Pirineus. Arinsal (AND) acollirà les proves Individuals i Verticals el20 i el 21 de gener i Boí Taüll (ESP) les curses Sprint i Relleus Mixtos el 27 i 28 de gener.

La quarta parada de la Copa del Món serà a Villars-sur-Ollon (SUI), els dies 2 i 5 de febrer, per a curses Sprint, Relleus Mixtos i Individuals. Seguidament els equips es traslladaran a Val Martello (ITA) per disputar les modalitats Individual, Relleus Mixtos i Sprint, els dies 22 i 25 de febrer.

Schladming (AUT) repetirà al circuit de la Copa del Món amb curses Sprint i Verticals del 2 al 3 de març, i Cortina d'Ampezzo (ITA) organitzarà l'última parada del circuit del 6 al 10 d'abril, on es disputaran les quatre disciplines.

Boí Taüll, una estació amb molta oferta per a l'esquí de muntanya

La Vall de Boí se situa al bell mig de l'Alta Ribagorça i s'ha convertit en un exemple de sinèrgia entre esport i cultura reconegut mundialment. De fet, no només gaudeix del protagonisme del Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici, sinó que també presumeix d'un escenari envejable que destaca per les seves valls i muntanyes, sense oblidar l'estació d'esquí de Boí Taüll.

Boí Taüll compta amb quatre itineraris d'esquí de muntanya dins el seu domini, itineraris de diferent dificultat, nivell i longitud per a tota mena d'esquiadors. Entre ells destaca el Torllussà, l'itinerari alpí per excel·lència. Un circuit de dificultat alta on es puja al Puig Falcó per un recorregut exigent i tècnic de trams variats amb fortes pendents, que obre possibilitats a realitzar grans descens de fora pista.

L'estació ribagorçana disposa de tots els serveis necessaris per acollir un esdeveniment com la Copa del Món. La seva ubicació, la seva alçada i la seva orientació garanteixen unes condicions idònies pel que fa a la neu. A més, la morfologia del seu domini esquiable la converteix en la seu perfecta per a albergar grans esdeveniments esportius, tenint en compte també els serveis, allotjaments i centres operatius que faciliten les dinàmiques organitzatives d'una competició d'aquestes característiques.

Una estació amb recorregut internacional

Del 27 de febrer al 5 de març de 2023, Boí Taüll es va convertir en la seu dels mundials ISMF Skimo World Championships 2023. Durant aquests set dies, la Vall de Boí va acollir fins a 298 atletes procedents de 27 països, acompanyats pels seus tècnics i entrenadors. Durant els mundials, es van celebrar cinc proves oficials (Esprint, Vertical, Equips, Individual i Relleus).

El febrer de 2022 l'estació també va esdevenir la seu oficial dels European Championships Skimo, els campionats europeus d'esquí de muntanya organitzats per la ISMF, una competició de gran format en què hi van participar gairebé 200 atletes de 19 països.

Sobre Boí Taüll

Sota la gestió d'FGC Turisme i situada al Pirineu de Lleida, l'estació de muntanyade Boí Taüll ofereix tot allò necessari per a l'esport d'hivern. Gaudeix d'una localització privilegiada, encarada al nord i a les portes del Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici. Es troba a la comarca de l'Alta Ribagorça i ofereix un domini esquiable de 550 Ha., amb més de 45 quilòmetres de pistes d'esquí. A més, compta amb una de les cotes més altes del Pirineu (cota màxima de 2.751 m i cota mínima de 2.035 m), 42 pistes d'esquí i quatre itineraris d'esquí demuntanya: Bassetes, Port d'Erta, Mussoles i Torllussà.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11662 {"title":"Boí Taüll acollirà dues proves de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya el gener de 2024","published_date":"2023-07-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/7c146142-e537-488a-a341-66d81594246b.webp","id":"11662"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-06/11662-boi-taull-acollira-dues-proves-copa-mon-esqui-muntanya-gener-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.