Consellera Serret des del Parlament Europeu: "Al feixisme no se'l blanqueja ni s'hi flirteja; al feixisme se'l combat"

La consellera ha participat en la sessió plenària del Comitè de les Regions per debatre el rol de les institucions regionals i locals en la defensa de la democràcia amb la vicepresidenta de la Comissió Europea, Věra JourováSerret ha remarcat que "no pararem fins que el català sigui reconegut com a llengua oficial a la Unió Europea"

Imagen del artículo Consellera Serret des del Parlament Europeu: Al feixisme no se'l blanqueja ni s'hi flirteja; al feixisme se'l combat

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha participat aquesta tarda en la 156a sessió plenària del Comitè de les Regions. A la sessió, celebrada al Parlament Europeu, s'ha debatut sobre el rol de les institucions locals i regionals en la defensa de la democràcia i sobre la utilització de la desinformació com a eina política. 

"Al feixisme no se'l blanqueja ni s'hi pot flirtejar; al feixisme se'l combat" ha reivindicat la consellera Serret des del Parlament Europeu. La titular d'Acció Exterior i Unió Europea ha assegurat que "les forces progressistes ens mobilitzarem avui com mai" per "fer front a les amenaces dels drets i les llibertats" arran de l'auge de l'extrema dreta arreu d'Europa. 

La consellera Serret també ha advertit que l'auge de l'extrema dreta afecta directament la riquesa cultural i lingüística europea. Per això, Serret ha assegurat que des del Govern "defensarem que tothom pugui viure amb plenitud i normalitat en la seva pròpia llengua" i ha advertit que "no pararem fins que el català sigui reconegut com a llengua oficial a la Unió Europea".

En la sessió plenària del Comitè de les Regions, també s'ha abordat la utilització de la desinformació com a eina política. En aquest sentit, la consellera Serret ha remarcat que "Catalunya hem patit i patim aquestes mentides, els discursos d'odi criminalitzadors infundats" i ha recordat com el Catalangate va posar al descobert "les deficiències i les debilitats de les nostres democràcies". Unes debilitats que, segons Serret, "han obert la porta a l'extrema dreta i, que en el cas Pegasus a l'estat espanyol, també ha destapat la vergonya dels socialistes espanyols que no l'han condemnat i que l'han utilitzat per atacar un projecte pacífic i legítim, defensat per milions de ciutadans i ciutadanes europeus, com és el moviment independentista a Catalunya".

La 156a sessió plenària del Comitè de les Regions ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de la Comissió Europea responsable de Valors i Transparència, Věra Jourová; del diputat del Parlament Europeu i president de la Comissió Especial sobre Interferència Estrangera en Tots els Processos Democràtics de la Unió Europea, en particular la Desinformació, i el Reforç de la Integritat, la Transparència i la Rendició de Comptes en el Parlament Europeu (ING2), Raphaël Glucksmann; i el president de la comissió CIVEX, Patrick Molinoz. 

Recupera la intervenció de la consellera Serret al Comitè de les Regions aquí


Suport a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí en nom del Govern

La consellera Serret ha traslladat aquest matí des de Brussel·les el suport del Govern a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí després que el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) hagi emès la sentència sobre la seva immunitat parlamentària. Serret ha traslladat que"la sentència que hem conegut avui no era la que volíem", però manté "tota la confiança en les estratègies de la defensa i, sobretot, en què serà en la justícia europea i en les instàncies internacionals on trobarem resposta davant les vulneracions de drets que sistemàticament trobem per part de l'Estat espanyol i de la justícia espanyola".


Reunió entre membres de Quatre Motors per Europa i representants de la Comissió Europea

En el sisè viatge institucional a Brussel·les, la consellera Serret s'ha reunit amb els membres dels Quatre Motors per Europa i representants de la Comissió Europea. 

En la trobada d'aquest matí s'ha presentat la declaració conjunta "New economic perspectives: Transformation as an opportunity for the future viability of the EU and its regions", un posicionament subscrit pels governs socis dels Quatre Motors per Europa (4ME) -Baden-Wüttemberg, Llombardia, Auvergne-Rhône-Alpes i Catalunya- que té l'objectiu d'alertar, entre d'altres, sobre la manca de participació regional directa en fons de finançament clau de la Unió Europea, com ara en els NextGenerationEU.

A la reunió hi ha participat el secretari d'Estat de Coordinació Política i Europa del Ministeri d'Estat de Baden-Wüttemberg, Florian Hassler; el secretari d'Estat del Ministeri d'Economia, Treball i Turisme de Baden-Wüttemberg, Patrick Rapp; la directora general adjunta de medi ambient, Europa i internacional d'Auvergne-Rhône-Alpes, Manuelle Dupuy; i el sots-secretari per a relacions internacionals i europees de Llombardia, Raffaele Cattaneo.

Ahir, a la primera jornada del viatge a Brussel·les, la consellera Serret va participar en un acte cultural organitzat per Baden-Wüttemberg per donar a conèixer l'enogastronomia dels territoris que integren la xarxa dels 4ME. En el transcurs de l'acte, Serret va informar que Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia el 2025 i va reafirmar el compromís del Govern amb la xarxa dels Quatre Motors per "fer una Europa més sòlida" i "contribuir a fer avançar el projecte europeu".


Trobada amb estudiants i funcionaris catalans de les institucions europees 

En el transcurs de la segona jornada del viatge, la consellera Serret també s'ha reunit amb catalans i catalanes que treballen a institucions europees o hi fan pràctiques. La trobada ha servit per teixir vincles, reconèixer el talent català que treballa a les institucions europees i oferir l'acompanyament del Govern als estudiants i treballadors de les institucions europees. El delegat del Govern davant de la Unió Europea, Ignasi Centelles, també ha participat en la trobada.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11658 {"title":"Consellera Serret des del Parlament Europeu: \"Al feixisme no se'l blanqueja ni s'hi flirteja; al feixisme se'l combat\"","published_date":"2023-07-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/cd458be5-4cc2-44db-af05-38f653c13b12.webp","id":"11658"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-05/11658-consellera-serret-des-parlament-europeu-feixisme-se-blanqueja-hi-flirteja-feixisme-se-combat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.