El conseller Nadal destaca la importància de "la recerca al servei del sector agroalimentari" de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries

El conseller de Recerca i Universitats visita la seu del centre CERCA a Caldes de Montbui

Imagen del artículo El conseller Nadal destaca la importància de la recerca al servei del sector agroalimentari de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha visitat avui la seu de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) a Torre Marimon (Caldes de Montbui), centre CERCA especialitzat en la recerca orientada al servei del sector agroalimentari.

El conseller ha mantingut una reunió de treball amb el director del centre de recerca, Josep Usall, i el director científic de l'IRTA, Jordi Garcia. El conseller ha conegut de la mà de la direcció de l'IRTA les línies de recerca prioritàries del centre i un cop finalitzada la reunió, ha fet un recorregut per les instal·lacions científiques de Torre Marimon. En opinió del conseller Nadal, "la tasca científica de l'IRTA sostinguda durant gairebé 40 anys d'activitat ha estat i segueix sent fonamental per donar suport al sector agroalimentari del país i, com a conseqüència d'això, per millorar el benestar i la salut de la ciutadania en el seu conjunt".


Recerca al servei del sector agroalimentari

Fundat l'any 1985, l'IRTA contribueix amb la seva recerca a la modernització, la competitivitat i el desenvolupament sostenible del sector agrari, alimentari, aqüícola i pesquer del país. Entre els seus objectius figuren impulsar la recerca i el desenvolupament tecnològic dins l'àmbit agroalimentari, facilitar la transferència dels avenços científics i valorar els avenços tecnològics propis cercant la màxima coordinació i col·laboració amb el sector públic i privat.

La seva activitat científica està inspirada per una visió d'aplicabilitat i valoració dels avenços i actua segons els mecanismes de transferència, afavorint una arribada al mercat que es tradueix en participació i creació d'empreses per a la valorització de l'activitat científica.

L'IRTA també presta assistència tècnica i assessorament especialitzat a agrupacions, empreses i agents del sector agroalimentari, i realitza funcions de formació especialitzada organitzant cursets, seminaris i facilita l'estada de personal tècnic o graduats universitaris, als seus centres o laboratoris.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11652 {"title":"El conseller Nadal destaca la importància de \"la recerca al servei del sector agroalimentari\" de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries","published_date":"2023-07-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/acb956b0-acbf-4933-87b6-e7d6e6c1f296.webp","id":"11652"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-05/11652-conseller-nadal-destaca-importancia-recerca-servei-sector-agroalimentari-institut-recerca-tecnologia-agroalimentaries https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.