El Govern recorda als nous ajuntaments que no poden prohibir el topless, l'alletament, ni generar situacions de discriminació a les piscines municipals

També s'ha començat a treballar amb els col·legis d'administradors de finques de Catalunya per garantir que les piscines comunitàries compleixen la llei d'Igualtat de Tracte i No-Discriminació.L'il·lustrador Javiroyo ha dissenyat els materials gràfics que es faran arribar a totes les piscines públiques catalanes sota el lema "La meva piscina no discrimina" per donar a conèixer a les persones usuàries els seus drets.

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha presentat avui a Manresa els materials gràfics que es lluiran les piscines municipals aquest estiu per fer conèixer els seus drets a les persones usuàries sota el lema "La meva piscina no discrimina". Els cartells han estat elaborats pel conegut dissenyador Javiroyo i es faran arribar a totes les piscines municipals catalanes per recordar que les piscines són "refugi climàtic i espai de lleure i ho han de ser per a tothom, sense excepcions, sense que ningú sigui discriminat.", ha dit. L'alcalde de Manresa, Marc Aloy ha dit que la piscina municipal de la ciutat "ha sigut sempre un espai de trobada i respecte" i ha afegit que "accions com aquesta ens ajuden a fer passos endavant per acabar amb les discriminacions".

Imagen del artículo El Govern recorda als nous ajuntaments que no poden prohibir el topless, l'alletament, ni generar situacions de discriminació a les piscines municipals


Verge ha explicat que "portar un vestit de bany que cobreixi els genitals i voler-se refrescar són les dues úniques condicions per poder accedir a una piscina municipal a Catalunya" i ha recordat que "això que sembla tan obvi i senzill no ho ha sigut durant molt de temps, especialment per a les dones, que han vist com se'ls exigia que es cobrissin els pits o que se'ls prohibia alletar els seus fills i filles, com també per altres col·lectius a qui se'ls denegava l'entrada."L'estiu passat l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-Discriminació va tenir coneixement de diferents casos de discriminació a les piscines públiques.

En aquest sentit, Verge ha recordat que cap ajuntament pot aplicar normatives municipals que no s'adeqüin a la Llei 19/2020 d'igualtat de tracte i no-discriminació.I ha anunciat que, el departament d'Igualtat i feminismes ha fet un pas més i ha començat a treballar amb els col·legis d'administradors de finques de Catalunya per garantir que les piscines de les comunitats de veïns i veïnes també compleixen amb aquesta normativa.

Precisament per garantir que no es produeixen discriminacions a cap piscina pública catalana, el departament d'Igualtat i Feminismes ha fet un segon enviament de la circular que ja va enviar el passat mes de març per fer-la arribar als nous equips de govern municipals que s'han constituït recentment recordant-los que cal adequar les normatives municipals a la legislació vigent. Per tant, no es pot prohibir el topless, l'alletament, ni generar situacions de discriminació com prohibir l'accés amb vestits de bany que tapin més parts del cos o impedir l'entrada a cap col·lectiu pel seu origen o ètnia com grups de joves racialitzats o famílies gitanes.La circular assenyala també que aquestes prohibicions exclouen una part de la població de l'accés a determinats serveis i vulneren la lliure elecció de cada persona sobre el seu propi cos.

En aquesta tramesa s'han fet arribar als nous ajuntaments els materials gràfics que s'han presentat avui i que es posaran a les piscines municipals durant l'estiu. Els materials també es poden descarregar al web LaMevaPiscinaNoDiscrimina

"La meva piscina no discrimina"

"La meva piscina no discrimina. A les piscines de Catalunya hi ha lloc per a totes i tots" és el lema dels cartells que el departament d'Igualtat i Feminismes farà arribar a tots els ajuntaments de Catalunya perquè els col·loquin a les piscines municipals. El Kit consta d'un cartell central i quatre vinils que proposen un recorregut dins de les instal·lacions de les piscines en què, mitjançant el joc i la descoberta, grans i menuts poden fer-se seus els missatges molt simples i entenedors contra les diferents discriminacions que cada estiu es repeteixen arreu. Els vinils mostren situacions de discriminació diferents que es produeixen habitualment. El primer vinil fa referència a la pressió estètica i a la diversitat de cossos, un segon vinil mostra que tothom pot fer ús de les piscines sigui quin sigui el seu origen, raça o ètnia, el tercer vinil il·lustra que no es pot discriminar per motius d'identitat de gènere o orientació sexual i el quart vinil fa referència a la necessitat d'acabar amb les conductes sexistes i masclistes a les piscines.

Imagen del artículo El Govern recorda als nous ajuntaments que no poden prohibir el topless, l'alletament, ni generar situacions de discriminació a les piscines municipals


La cartelleria també vol ser una crida a aquelles persones i col·lectius que fins ara s'han sentit exclosos o que han sentit que no hi havia lloc per a elles a les piscines, a ocupar l'espai i fer-les servir.

El creador de les il·lustracions, Javiroyo, ha volgut afegir que "poder dissenyar uns materials on es representi la llibertat, la diversitat i que tots i totes puguem compartir espais lliures de masclismes i discriminacions ha estat un plaer".

A la presentació també hi ha assistit la delegada del Govern a la Catalunya Central, Montse Barniol Carcasona.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11641 {"title":"El Govern recorda als nous ajuntaments que no poden prohibir el topless, l'alletament, ni generar situacions de discriminació a les piscines municipals","published_date":"2023-07-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/43ba6631-6eeb-4e5f-8048-cc35fb37ff5b.webp","id":"11641"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-05/11641-govern-recorda-als-nous-ajuntaments-poden-prohibir-topless-alletament-generar-situacions-discriminacio-piscines-municipals https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.