El Govern autoritza l'Energètica a entrar en l'accionariat de dos parcs eòlics

Imagen del artículo El Govern autoritza l'Energètica a entrar en l'accionariat de dos parcs eòlics

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Amb aquesta operació, L'Energètica inicia la seva activitat de generació d'energia d'origen renovable arreu del territori, després d'assumir les instal·lacions fotovoltaiques en les cobertes dels edificis de la Generalitat L'operació es concreta a través de la cessió a l'Energètica de les participacions d'Avançsa en els parcs eòlics Parc Eòlic Baix Ebre, SA (PEBESA) i Trucafort, a la qual se suma una ampliació d'un 7% de la participació en el capital de PEBESA

El Consell Executiu ha autoritzat avui l'empresa Energies Renovables Públiques de Catalunya, SAU (l'Energètica) a entrar en l'accionariat dels parcs eòlics PEBESA i Trucafort. D'aquesta manera, l'Energètica inicia la seva activitat de generació d'electricitat d'origen renovable arreu del territori, que s'afegeix a la de generació d'electricitat a partir d'instal·lacions fotovoltaiques en les cobertes dels edificis de la Generalitat.

Així, l'Energètica assumirà la participació que en l'actualitat controla Avançsa en les societats Parc Eòlic Baix Ebre, SA (PEBESA) i Societat Eòlica l'Enderrocada. PEBESA gestiona un parc eòlic de 4,05 MW a Tortosa (Baix Ebre) i Avançsa és propietària d'un 25,33% de les seves accions. Per la seva banda, Societat Eòlica l'Enderrocada és l'empresa propietària del parc eòlic Trucafort, de 29,85 MW de potència i ubicat a l'Argentera, Colldejou (Baix Camp), Pradell de la Teixeta i la Torre de Fontaubella (Priorat), i Avançsa és titular d'un 9,65% del seu capital.

En el mateix acord, el Govern ha autoritzat l'operació per incrementar la participació de la Generalitat en el capital de PEBESA. El Govern, mitjançant Avançsa, adquirirà un 7% de les accions de l'empresa al Consell Comarcal del Baix Ebre, i d'aquesta manera la seva participació ascendirà al 32,33%.

El conjunt de l'acord té com a finalitat continuar dotant l'Energètica d'una cartera d'instal·lacions de generació d'energies renovables, i s'afegeix a la cessió de tots els sistemes fotovoltaics existents, en curs d'execució i dels que s'impulsin a partir d'ara en els immobles de la Generalitat, que el Govern va adoptar el mes de maig. D'aquesta manera, prossegueix el procés d'integració de la gestió de tots els sistemes de producció d'electricitat d'origen renovable que són titularitat de la Generalitat, fet que permetrà incrementar l'eficàcia i l'eficiència en la gestió i, en general, millorar i facilitar l'execució de les polítiques energètiques i industrials de Catalunya.

L'Energètica és el mitjà propi de la Generalitat per incidir sobre el mercat energètic català i millorar-lo, i contribuir així a accelerar la transició cap a un model energètic distribuït, democràtic, amb cohesió territorial i participat per la ciutadania. Les seves funcions essencials són la generació d'energia elèctrica d'origen renovable aprofitant el potencial de les instal·lacions, edificacions i infraestructures de la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic, i la comercialització d'energia procedent de fonts d'energia renovables, subministrant-la principalment a l'Administració de la Generalitat, però també a altres administracions o a comunitats energètiques.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11612 {"title":"El Govern autoritza l'Energètica a entrar en l'accionariat de dos parcs eòlics","published_date":"2023-07-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/15542b59-6441-49b8-88ae-ac449616521f.webp","id":"11612"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-04/11612-govern-autoritza-energetica-entrar-accionariat-dos-parcs-eolics https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.