Comença el procés participatiu per elaborar un nou pla per preservar i millorar la qualitat acústica i de cel nocturn del Montsant

S'hi inclouran els municipis del Parc Natural de Montsant i de la seva àrea d'influència al Priorat i Muntanyes de PradesTots els agents del territori podran dir-hi la seva en el transcurs de sis sessions presencials aquest mes de juliol a Prades, la Morera de Montsant i Falset, i a través del portal de participació de la Generalitat

Imagen del artículo Comença el procés participatiu per elaborar un nou pla per preservar i millorar la qualitat acústica i de cel nocturn del Montsant

El Parc Natural de Montsant i els municipis del seu entorn disposen del distintiu de qualitat ambiental de la Generalitat de Catalunya, que els acredita com l'únic territori amb una doble protecció del cel nocturn i de l'acústica. Les dues figures de protecció que l'emparen són, pel cel estrellat, el Punt de referència de medi nocturn i, pel silenci, la Zona d'especial protecció de la qualitat acústica (ZEPQA). L'abast de la zona de protecció arriba a tota la comarca del Priorat i a nou municipis de les Muntanyes de Prades.

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural engega ara un procés participatiu amb un doble objectiu. D'una banda, donar a conèixer les actuacions que s'han dut a terme des de l'any 2018 i, d'una l'altra, recollir i debatre propostes de mesures per crear un nou pla per al manteniment i la millora de les seves condicions amb vigència 2023-2030.

Crida a persones i entitats

Estan convidades a participar al procés totes les persones i entitats vinculades al Parc Natural de Montsant i a la seva àrea d'influència: Ajuntaments, Consells Comarcals, la Diputació de Tarragona, entitats ambientals, entitats especialitzades en astronomia, personal tècnic específic, entitats promotores d'activitats econòmiques de la zona, comunitat educativa i tota la ciutadania en general.

S'han proposat sis sessions de participació que es realitzaran el 18 de juliol a Prades, el 21 de juliol a la Morera de Montsant i el 26 de juliol a Falset, tant per als agents clau com per al públic general, que se centraran en cinc eixos de debat: La preservació i millora de la qualitat acústica i de cel nocturn; la introducció de criteris ambientals a la gestió; la sensibilització en matèria de contaminació acústica i lumínica; la promoció de valor de qualitat ambiental; i els mecanismes de seguiment del pla.

Treball i retorn

Tota la informació del procés participatiu quedarà disponible al portal Participa gencat on també s'hi podran aportar propostes fins al 31 de juliol. Totes les aportacions publicades es valoraran juntament amb les propostes recollides en les sessions d'informació i debat presencials. Un cop finalitzat el procés, es publicarà al web un informe amb els resultats i, a partir de setembre 2023, s'elaborarà el pla d'actuacions per als propers anys que inclogui les propostes rebudes, i que es presentarà públicament en una jornada presencial en els mesos següents.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11599 {"title":"Comença el procés participatiu per elaborar un nou pla per preservar i millorar la qualitat acústica i de cel nocturn del Montsant","published_date":"2023-07-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/d8309e5e-d7b8-4cad-99b4-ccebc1b41b5b.webp","id":"11599"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-07-03/11599-comenca-proces-participatiu-elaborar-nou-pla-preservar-millorar-qualitat-acustica-cel-nocturn-montsant https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.