El conseller de Drets Socials visita equipaments de gent gran a Begues

La Residència Begues segueix el model d'atenció centrada en la persona que propugna el Departament

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha visitat avui Begues, per conèixer dos equipaments adreçats a gent gran: una residència, que funciona des de fa uns mesos, i l'espai on està previst que es pugui obrir aviat un SAIAR, és a dir, un servei d'atenció integral de l'àmbit rural, en la planta baixa del mateix edifici.

La Residència Begues segueix el model d'atenció centrat en la persona que propugna el Departament de Drets Socials, tant des del punt de vista dels professionals, com des de l'arquitectònic.

L'edifici, que allotja actualment 27 persones, disposa de tres plantes. A la planta baixa, hi ha els serveis comuns, espai pel SAIAR i un porxo enjardinat. Tots els elements, espais i serveis s'ajusten a les possibles i diverses necessitats de les persones que requereixen cures de llarga durada. A la primera planta, conviu la primera unitat de convivència de 15 persones (11 habitacions individuals i dues dobles), zones comuns, office i terrassa. La segona planta és com la primera.

L'equipament és de titularitat municipal i està gestionat per l'entitat SUMAR.

Pel que fa al SAIAR, està previst que tingui una vintena de places. La voluntat, tant de l'Ajuntament com del Departament de Drets Socials -que en concertarà les places- és proveir d'un servei d'atenció diürna a la gent gran dependent de Begues, que ara no en disposa.

El Departament de Drets Socials ha previst per aquest any finançar 330 places de SAIAR a tot Catalunya. Es tracta d'equipaments per a gent gran que disposen d'espais diferenciats per oferir els serveis assimilables als d'un centre de dia i altres zones complementàries per tallers i serveis amb caràcter ambulatori i a domicili, en funció de les necessitats dels usuaris i les seves famílies.

Aquests serveis atenen persones majors de 65 anys que viuen en l'àmbit rural i reben una valoració molt alta per part dels usuaris. S'ubiquen principalment en comarques amb baixa densitat demogràfica, una taxa d'envelliment elevada, un alt percentatge de municipis petits i dispersos i amb dificultats d'obtenir serveis.


Segueix l'actualitat del Departament a les xarxes:

Twitter @dsocialscat | Instagram @dsocialscat

Facebook @dsocialscat | Youtube Drets Socials



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11579 {"title":"El conseller de Drets Socials visita equipaments de gent gran a Begues","published_date":"2023-06-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"11579"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-30/11579-conseller-drets-socials-visita-equipaments-gent-gran-begues https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.