Els Mossos detenen al Vendrell un home a qui li constava una Ordre de Detenció Internacional per un segrest comès a Xile

Imagen del artículo Els Mossos detenen al Vendrell un home a qui li constava una  Ordre de Detenció Internacional per un segrest comès a Xile

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·Els fets van succeir a Xile quan el pròfug i un coautor van agredir violentament un home i el van fer pujar a un cotxe contra la seva voluntat·Els investigadors van seguir el rastre de l'home inicialment a Madrid i després es va desplaçar a Barcelona·Els mossos van detenir el fugitiu al Vendrell, localitat on residia i mirava de passar desapercebut

Agents dels Mossos d'Esquadra del Grup de Recerca de Fugitius de la Unitat d'Entorn Penitenciari ha detingut a la població del Vendrell un home de 28 anys que tenia vigent una Ordre Internacional de Detenció emesa per les autoritats de Xile per un delicte de segrest. El fet va succeir en aquest país quan dos homes en van apallissar un altre i el van fer pujar a un cotxe per la força.

Aquest incident va tenir lloc el mes de març de l'any 2021 a Peñaflor (Xile) quan dues persones van abordar un home i el van colpejar violentament de manera reiterada. A continuació els agressors el van fer pujar a un vehicle contra la seva voluntat i després de colpejar-lo repetidament el van alliberar. El context d'aquesta agressió està relacionat amb una revenja.

A partir d'aquest fet les autoritats xilenes van posar en marxa una investigació al seu país per esclarir els fets. En el decurs de les indagacions policials a Xile van tenir coneixement que el pròfug havia sortit del país i que un dels autors de l'agressió havia viatjat a Madrid en un primer moment i que després s'havia desplaçat fins a Barcelona. Per aquest motiu van instar a les autoritats judicials xilenes perquè dictessin la corresponent ordre internacional. El 25 de març de 2022es va donar d'alta una Ordre de Detenció Internacional emesa pel Jutjat de Garantia de Tagalante de Xile.

Mitjançant els canals oficials de coordinació entre els diferents cossos policials, en aquest cas INTERPOL la policia xilena va emetre una alerta per la possible presència del fugitiu a Catalunya. Des del GRAF dels Mossos es van iniciar gestions amb l'objectiu de localitzar i detenir l'escapolit, que s'han allargat en el temps durant quasi un any donada la seva complexitat.

El fugitiu havia pres diverses mesures de d'autoprotecció per evitar l'acció policial: no duia documentació acreditativa, mirava de ser discret i passar desapercebut, dormia en habitacions de lloguer sense contracte i treballava al món de la construcció de manera il·legal. Amb tot els agents van poder ubicar l'investigat a la població del Vendrell i la investigació es va centrar en localitzar el lloc concret on residia.

Finalment el 13 de juny efectius del GRAF van organitzar un dispositiu al domicili on residia i van detenir al pròfug quan s'adreçava cap el seu domicili després de finalitzar la seva jornada laboral. El mateix dia de la detenció va passar a disposició judicial del Jutjat Central d'Instrucció núm. 2 (Madrid).


Oficina de Comunicació

Barcelona, 30 de Juny de 2023


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11578 {"title":"Els Mossos detenen al Vendrell un home a qui li constava una Ordre de Detenció Internacional per un segrest comès a Xile","published_date":"2023-06-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/a36b8c8e-2bfa-4c2b-9ad4-eac89db6f2c2.webp","id":"11578"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-30/11578-mossos-detenen-vendrell-home-li-constava-ordre-detencio-internacional-segrest-comes-xile https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.