L'empresa alemanya GEDIA invertirà 12 MEUR en una nova línia de producció de components per a vehicles elèctrics del grup Volkswagen

Imagen del artículo L'empresa alemanya GEDIA invertirà 12 MEUR en una nova línia de producció de components per a vehicles elèctrics del grup Volkswagen

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La companyia preveu crear una cinquantena de llocs de treball a la planta de Santa Margarida i els Monjos per començar a fabricar un component del panell d'instruments dels vehicles elèctricsPer als seus plans d'expansió a Catalunya, la companyia compta amb el suport d'ACCIÓ del Departament d'Empresa i TreballL'empresa ha celebrat aquest divendres el 25è aniversari d'activitat de la companyia a Santa Margarida i els Monjos, en un acte organitzat a les seves instal·lacions

L'empresa alemanya GEDIA, especialitzada en la fabricació de components per al sector de l'automòbil, invertirà més de 12 milions d'euros per iniciar una nova línia de producció destinada al grup Volkswagen a la seva planta de Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès). En concret, l'empresa incorporarà nova maquinària especialitzada per a la fabricació del suport estructural metàl·lic per al panell d'instruments dels vehicles elèctrics.

Ho ha anunciat el director general de GEDIA España, David Martín, aquest divendres durant l'acte de celebració dels 25 anys de l'activitat de la companyia a Catalunya. A l'acte també hi han participat la consellera de Territori, Ester Capella i Farré, acompanyada del director general d'Indústria, Oriol Alcoba i Malaspina. La companyia compta amb el suport d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball, per als seus plans d'expansió a Catalunya.

Durant l'acte, la consellera Capella ha explicat que "el sector de l'automoció està fent front a nombrosos reptes que tenen a veure amb la seva electrificació i la descarbonització: no només hem d'aconseguir reduir el consum de combustible durant el funcionament dels vehicles, sinó que ho hem de fer en el conjunt de tot el seu cicle de vida, des de l'inici de la seva fabricació". Per això, "projectes d'inversió com el de GEDIA que avui coneixem són especialment importants perquè la indústria de l'automòbil viu una etapa de transició entorn al concepte de la mobilitat sostenible, una transformació imprescindible, per l'exigència climàtica, però també perquè la nostra indústria continuï tenint una posició rellevant en la nova realitat del sector arreu del món", ha destacat.

Per la seva banda, el director general de GEDIA España, David Martín, ha agraït el suport rebut dels seus "partners, de les associacions empresarials i educatives, i també de l'Administració durant aquests 25 anys", i ha demanat "continuar recolzant la indústria, amb instruments financers i amb agilitat, al nostre territori, ja que és la garantia de generació de valor i de riquesa per les generacions futures".

Des de la seva filial de Catalunya, GEDIA té previst començar a subministrar aquests nous components en sèrie el 2026 i arribar al màxim de producció dos anys després, quan calculen fabricar més de 2.800 unitats diàries. Per poder arribar a aquest volum productiu, la companyia estima que necessitarà desplegar una plantilla d'un centenar de persones. La meitat d'aquests professionals, aproximadament, podrien ser llocs de treball de nova creació, "en funció de com evolucioni finalment l'activitat de l'empresa durant els anys de transformació cap al vehicle elèctric", ha explicat Martín. GEDIA compta actualment amb una plantilla de més de 350 treballadors a Catalunya.

L'empresa compta amb unes instal·lacions d'uns 65.000 m2 de superfície a Santa Margarida i els Monjos, la meitat dels quals destinats a naus industrials i equipaments productius. Des del 2019, la companyia ha invertit prop de 30 milions d'euros en la seva planta de Catalunya, amb l'objectiu d'adaptar-se a les necessitats d'electrificació dels vehicles. GEDIA España ha destinat aquestes inversions a la construcció d'una nova planta de 4.500 m2, que els ha permès incorporar noves línies d'estampació en calent amb la seva tecnologia única (Temperbox®), a més de línies productives de tall làser 3D i altres tecnologies vinculades a la indústria 4.0 i la digitalització de la producció, com ara la visió artificial o la RFID (identificació per radiofreqüència).

Amb seu central a Attendorn (Alemanya), GEDIA Automotive Group, a banda de Catalunya, està present amb plantes de producció i centres de desenvolupament i d'enginyeria en diferents països europeus (Suècia, Polònia i Hongria), a més de Mèxic, els Estats Units, la Xina i l'Índia.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11569 {"title":"L'empresa alemanya GEDIA invertirà 12 MEUR en una nova línia de producció de components per a vehicles elèctrics del grup Volkswagen","published_date":"2023-06-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/cc8f25e6-141a-4f1f-99fa-2e6a8635270f.webp","id":"11569"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-30/11569-empresa-alemanya-gedia-invertira-12-meur-nova-linia-produccio-components-vehicles-electrics-grup-volkswagen https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.