L'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran incrementa un 9,2% el seu pressupost el 2023

La gran part dels 2,5 MEUR de despesa pressupostada aniran per a l'eix de polítiques de muntanya, digitals i cooperació territorial, amb 1,6 MEURL'eix de dinamització econòmica i sectorial estarà dotat amb 837.000 euros, que es destinaran a millores en camins, suport a l'activitat empresarial i turística, al sector agroalimentari, a la cultura pirinenca i a l'educació

Imagen del artículo L'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran incrementa un 9,2% el seu pressupost el 2023


L'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), dependent del Departament de Territori, incrementarà enguany el seu pressupost de despesa un 9,2%, fins assolir els 2,5 MEUR, front els 2,2 de l'any passat. El Consell Rector de l'ens públic ha presentat el nou pressupost i els principals projectes als què es destinarà, a més d'aprovar els comptes i la memòria d'activitats del 2022.

L'objectiu de l'IDAPA és impulsar el desenvolupament socioeconòmic integral de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Aran, així com contribuir al desplegament de les polítiques de planificació territorial de la Generalitat.

Per fer-ho, enguany disposarà de 2,5 MEUR, que es repartiran en els següents eixos d'actuació:

  1. Polítiques de muntanya, digitals i cooperació territorial (1,6 MEUR): accions per a la implantació d'àrees de 5G, cooperació en la digitalització de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), digitalització de rutes de muntanya, impuls de la Taula d'habitatge de l'Alt Pirineu i Aran i integració tarifària, suport a l'Escola de Pastors i Pastores. També inclou la línia de subvenció de promoció del patrimoni cultural i desenvolupament local, dotada amb 400.000 euros i que ha rebut un centenar de sol·licituds.
  2. Dinamització econòmica i sectorial (837.000 euros): elsuport al sector empresarial i turístic (322.000) i al manteniment de la xarxa de camins (131.500) s'endurà el gruix de la despesa, seguit d'accions de promoció del sector agroalimentari, cultural i patrimonial i d'educació i atenció a les persones.

L'IDAPA col·labora també en l'impuls de l'Estratègia del Pirineu, que vol generar oportunitats per a les persones que viuen i treballen en aquest territori, i contribuir així a un futur sostenible i amb segell propi per a les comarques que el constitueixen. L'Institut participa igualment en els treballs que impulsa el Departament de Territori per elaborar i aprovar una nova Llei de muntanya.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
11561 {"title":"L'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran incrementa un 9,2% el seu pressupost el 2023","published_date":"2023-06-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/15ac6a2c-7506-4c42-94b6-17db8b4f3180.webp","id":"11561"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-06-30/11561-institut-desenvolupament-alt-pirineu-aran-incrementa-9-2-seu-pressupost-2023 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.